Regele a murit, trăiască Duda!

-


Toți copiii fac greșeli. Dar numai un singur copil se pomenește  pe tronul unei țări înfiptă în cel mai devastator război din istoria umanității. Numele lui era Mihai și avea 23 de ani. O cifră de care ar trebui să țină seama creierele tuturor celor care îl acuză pe nedrept de momentul 23 august 1944. Ei bine, ieri acel copil a murit. Avea 96 de ani.

Majestatea Sa, de fapt, “ne-a murit” de mai multe ori până acum. Prima dată când rușii au fost prea puternici pentru ca britanicii să mai poată face ceva. Pentru că așa zisul șervețel pe care Churchil este acuzat că a împărțit lumea, era, metaforic vorbind, o hartă la scară redusă a tot ceea ce cucerise deja Armata Roșie. Regele Mihai a murit deci prima dată pe 30 decembrie 1947. Data abdicării. Iar a doua oară tot în luna decembrie, anul 1990. Data revenirii pentru mai puțin de câteva ore. Atunci pentru că Iliescu a fost prea puternic pentru ca noi, românii, să mai putem face ceva. Regele Mihai avea în acel moment 69 de ani. Iliescu avea 60. Ei bine, Iliescu încă mai trăiește.

Acestea fiind zise, ce se v-a întâmpla cu monarhia de acum încolo? Vorba aceea, Regele a murit, trăiască Regele! Dar care rege? Perechea Margareta – Duda este, probabil, după Carol al II-lea și Lupeasca, cel mai detestat cuplu regal din intreaga istorie a României. Iar recenta acțiune de excludere din linia de succesiune a prințului Nicoale, un personaj cu o carismă cu câteva clase peste orice alt membru al Casei Regale a României, a produs în sufletul tuturor românilor ce se mai considerau monarhisti o și mai mare dezamăgire.

Va mai deveni, deci, vreodată, România un regat? Mai mult ca sigur că nu. Sau, mai corect spus, cu “recipientele” de sânge albastru de astăzi, mai bine nu.

Citește și: Cine a fost Regele Mihai

Discursul Regelui Mihai din Parlament (2011): „Lumea de mâine nu poate exista fără morală”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.