Remus Borza, după demitere: „Avem 1,4 milioane de bugetari. Mulți plimbă aer”

-


Remus Borza, consilierul economic demis de premierul Viorica Dăncilă la doar o săptămână de la numire, a declarat marți la Realitatea TV că demiterea i-a lăsat un gust amar, însă nu s-a dezis de cele afirmate privind bugetarii.

 

„Avem 1,4 milioane de bugetari, mulți plimbă aer. M-am văzut de trei ori cu premierul Dăncilă. I-am prezentat propria mea viziune despre zona macroeconomică, prioritățile în infrastructură și cercetare-inovare. Am spus că toată această creștere de venituri nu a făcut decât să finanțeze milioane de locuri de muncă în străinătate, a fost o creștere nesănătoasă”, a mai spus Borza.

„Salariile ar trebui înghețate. Toate ministerele au fost conduse de lefegii, ei vor să dea, să dea la toată lumea. Nu e suficient să dai, a arătat rezultatul votului. Am crezut că încearcă să se schimbe, să schimbe mesajul, pentru că bazinul lor se erodează”, a mai adăugat fostul consilier economic.

Premierul Viorica Dăncilă l-a demis sâmbătă pe consilierul său economic, Remus Borza, după declaraţiile acestuia privind reducerea numărului de bugetari şi de ministere.

Borza a avansat sâmbătă, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, ideea unei noi ordonanţe care să modifice celebrele OUG 114/2018 şi oug 19/2019.

„Am crescut veniturile în sectorul bugetar, cred că suntem singura ţară din lume care plăteşte mult mai bine salariaţii din sectorul public decât pe cei din sectorul privat. Trebuie să gestionăm 800.000 de bugetari, am gonflat foarte mult administraţia. Şi la Guvern trebuie să mai reducem din ministere. E mai eficient, mai rămân bani să facem şi o fabrică în România”, a spus Borza, la Antena 3.

Remis Borza a fost numit consilier onorific pe probleme economic al premierului săptămâna trecută.

Citește și: Spitalul de Urgență din Vaslui mustește de bacterii


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.