UPDATE: Replica lui Kovesi la acuzaţiile formulate de procuroarea Iorga. Inspecţia Judiciară s-a implicat

-


UPDATE 11.36: Inspecţia Judiciară a luat act de informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la afirmaţiile procurorului Mihaiela Moraru Iorga şi ale fostului deputat Vlad Cosma, urmând să decidă dacă se impun verificări în aceste cazuri, a precizat, luni, purtătorul de cuvânt al IJ, Alin Alexandru, scrie Agerpres.ro.

Ştire Iniţială:

Procurorul şef al DNA a negat luni că ar fi cerut urgentarea dosarului unui fost ministru care urma să ajungă premier, după cum a susţinut fostul procuror DNA, Mihaiela Moraru Iorga.

“Nu a existat nici o discuţie cu vreun procuror din DNA sau cu inculpata Moraru Iorga Mihaiela despre un dosar despre vreun ministru care putea să ajungă premier”, a declarat Laura Codruţa Kovesi, pentru portalul ziare.com.

Potrivit acesteia, nu a exercitat presiuni asupra fostului procuror DNA, care susţine “afirmaţii nereale”.

“Nu am făcut niciodată presiuni sau acte de imixtiune în activitatea vreunui procuror. Nu comentez afirmaţiile nereale ale inculpaţilor”, a adăugat Laura Codruţa Kovesi.

La rândul său, fostul procuror DNA Mihaiela Iorga a declarat, duminică seară, la postul  Antena 3, că şefa DNA a întrebat-o dacă nu poate urgenta dosarul unui fost ministru al cărui nume era vehiculat pentru postul de premier, argumentul acesteia fiind că acesta o va numi ministru al Justiţiei pe Dana Gîrbovan ( şefa UNJR), ceea ce nu ar fi bine pentru DNA.

“Trebuia desemnat premierul României şi era vehiculat numele unui fost ministru. Exista în lucru la mine un dosar cu acest ministru. Am fost chemată şi întrebată dacă am putea să ieşim cât mai repede cu dosarul. Explicaţia a fost de genul că dacă acest domn va ajunge premier, doamna Dana Gîrbovan (preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România -n.r.) va fi ministru al Justiţiei, ceea ce ar însemna un dezastru pentru noi”, a afirmat procurorul Mihaiela Iorga.

Mai puteţi citi şi: Marius Nistor: “Bacalaureatul care începe luni este în afara legii”

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.