Richard Gere face lobby pentru migranţii de pe vasul Open Arms. „Să fii tată nu are culoare sau graniţe”

-


Richard Gere a urcat la bordul unei ambarcaţiuni cu migranţi care aşteaptă de opt zile pe Mediterana să fie acceptaţi de un stat european, anunţă Sky News

Actorul Richard Gere s-a urcat pe vasul spaniol Open Arms încercând să atragă atenţia asupra condiţiei migranţilor blocaţi pe ambarcaţiune în aşteptarea unei confirmări din partea autorităţilor unui stat european pentru a fi primiţi, scrie Mediafax.

Ambarcaţiunea este blocată de opt zile în largul coastelor Italiei, în apropiere insulei Lampedusa, pentru că niciun stat european nu a acceptat să îi primească pe cei 121 de refugiaţi aflaţi la bord.

Gere s-ar fi urcat la bordul navei la 31 de mile de insula italiană. Actorul a ajutat la împărţirea de alimente şi ajutoare pentru cei de pe vas, şi a cerut ajutor pentru refugiaţi. Între aceştia se numără şi o pereche de gemeni din Etiopia în vârstă de numai nouă luni.

„Erau două bărci în mijlocul apelor. Una dintre ele a fost întoarsă şi controlată de marina libiană. Nu ştim ce s-a întâmplat cu ei”, a spus Gere.

De asemenea, videoclipul, publicat pe Facebook de Open Arms, este însoţit de comentariul „Să fii tată nu are culoare sau graniţe”. Organizaţia susţine că persoanele aflate la bord sunt victime ale abuzurilor, violurilor şi torturii.

Vasul se află în apropiere de coasta italiană dar ministrul de interne Matteo Salvini este cunoscut pentru poziţia pe care o menţine împotrica migranţilor.

Potrivit Agenţiei pentru Refugiaţi a Naţiunilor Unite, aproape 4.000 de migranţi au ajuns în Italia pe mare doar anul acesta, cei mai mulţi venind din Tunisia.

Citeşte şi:

Alertă MAE de călătorie în Muntenegru! Temperaturi extreme în perioada 10-14 august

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.