Roman o acuză pe Dăncilă: „Niciodată nu a existat o alocare mai politică a banului public ca acum”

-


Deputatul PNL Florin Roman susține că premierul Viorica Dăncilă acordă 400 de milioane de euro primarilor PSD, deoarece „e disperată” să cumpere bunăvoința acestora din banii românilor.

 

„400 de milioane de euro este cifra vânturată de PSD în față primarilor, prin cel mai mare jaf, pus din bani publici. Această sumă ar urma să finanțeze, sub formă de împrumut, lucrări de investiții, prin Fondul de dezvoltare și investiții. Primele 116 proiecte, care înseamnă antamarea a 46% din totalul sumei, au fost publicate în ordinul semnat de președintele Comisiei de prognoză. 95% din investiții sunt direcționate către primarii PSD, iar baronii din Buzău, Giurgiu, Constanța și-au tras partea leului. Niciodată, dar niciodată nu a existat o alocare mai politică a banului public, că până acum, semn că Dăncilă este disperată să cumpere bunăvoința primarilor din banii românilor”, a transmis Florin Roman, într-un comunicat de presă.

Deputatul liberal a adăugat că PSD vinde iluzii, deoarece nu există în bugetul de stat bani pentru investițiile anunțate de social-democrați.

„De fapt, PSD vinde doar iluzii pentru că la oră actuală nu există nici un leu în buget cu această destinație. Primarii care se apucă de treabă riscă să fie executați silit sau chiar să între în faliment, pentru că în lipsă banilor vor fi nevoiți să pună din bugetele locale…goale și tăiate de Teodorovici prin așa-zisă revoluție fiscală. Așadar, înainte de a plecă de la guvernare, PSD pregăteste cel mai mare tun. Lipsă de transparentă și alocarea politică este sustinută până și de primarii PSD, care au cerut demisia domnului Ghizdeanu!”, a adăugat Roman.

Ministrul Dezvoltării a susținut că PNDL își propune realizarea a 16.500 km de conducte de apă și canalizare care vor deservi 6,5 milioane de locuitori, dintre care 4.750 km sunt deja realizați. Potrivit ministrului, PNDL mai are ca scop realizaeea a 20.000 km de drumuri judeţene şi comunale care vor deservi 15 milioane de locuitori (7.000 km realizați).

Citește și:

Viorel Cataramă, primul candidat la prezidențiale respins de BEC. Contestații la CCR


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.