Români blocați în Turcia din cauza condițiilor meteo

11 ianuarie 2017 - 14:04 -


Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile cursele aeriene au fost anulate și o mie de turiști au rămas blocați în mai multe orașe din Turcia.

Ministerul Afacerilor Externe a informat miercuri că un număr de 16 persoane se află în acest moment blocate numai la Gaziantep, localitate aflată în apropierea graniței cu Siria.

„Ambasada României la Ankara are în atenţie situaţia cetăţenilor români blocaţi în Gaziantep, ca urmare a anulării curselor aeriene din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Conform informaţiilor obţinute până la acest moment de la cetăţeanul român care s-a adresat misiunii diplomatice în vederea solicitării asistenţei consulare, un număr de 16 persoane se află în acest moment blocaţi la Gaziantep”.

Ninsorile din Turcia au dus la anularea a sute de curse.

Ministerul a asigurat că misiunea diplomatică menține permanent legătura cu cetăţenii români afectaţi care s-au adresat ambasadei solicitând sprijin.

„Imediat după semnalarea situaţiei, Ambasada României la Ankara a luat legătura cu operatorul aerian ale cărui zboruri au fost anulate pentru a se asigura că cetăţenilor români le sunt respectate drepturile, în sensul asigurării condiţiilor de cazare şi masă”, a transmis MAE.

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară Ambasadei României la Ankara apelând 0090 532.318.1726 (telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice) sau 0090 312.44.77.940 apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Citește și:

Măsurile luate de Metrorex în stațiile cu un trafic crescut


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *