România încheie cu două medalii Campionatul Mondial de Canotaj de la Plovdiv

-


România a încheiat pe locul 11 în clasamentul pe medalii de la Campionatul Mondial de Canotaj de la Plovdiv, cu o medalie de aur şi una de argint, obţinute sâmbătă de fetele de la dublu vâsle categorie uşoară, Gianina Elena Beleagă- Ionela Livia Cozmiuc, respectiv de băieţii de la dublu rame, Marius Cozmiuc – Ciprian Tudosă.

 

Duminică, în cea de a doua zi cu finale, România  a avut trei echipaje în cursele pentru medalii, însă niciunul nu a reuşit să urce pe podium. La dublu vâsle masculin, vicecampionii europeni Ioan Prundeanu şi Marian Enache s-au clasat pe locul 6 (6:18,730). La 8+1 feminin, tânărul echipaj tricolor a trecut linia de sosire pe poziţia a cincea (6:07,990), într-o finală dominată de ambarcaţiuni ”extra-europene”, SUA, Canada şi Australia (în ordinea de pe podium).

La 8+1 masculin, românii s-au clasat pe locul 6 (5:30,430), medaliile fiind cucerite de Germania, Autralia şi Marea Britanie. De asemenea, sportivii noștrii sunt bine situați  în ceea ce  privește Jocurilor Olimpice de la Tokio, cu un grup de cel puţin 40 de sportivi.

Lotul feminin are câteva puncte forte, cum sunt cele două campioane mondiale de la dublu vâsle categorie uşoară, dar suferă de prea multă tinereţe. Echipajele de 8+1, patru rame şi patru vâsle mai au nevoie de timp pentru a prinde ”cheag”. Cel mai probabil de anul viitor va reapărea în registru şi proba de dublu rame, una tradiţională pentru România.

Citește și:

Mitropolitul Ardealului a băgat spaima în enoriași pentru a-i determina să vină la referendum

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.