România, distrusă de frăţia dintre interlopi şi politicieni

-


După 30 de ani de la momentul revoluţiei din decembrie 1989, România se afundă tot mai mult într-o criză internă graţie unei clase politice avide numai după bani, funcţii şi jocuri de culise politicianiste. Frăţia dintre politicieni şi interlopi, cimentată în bătăliile politice din aceşti ani de tranziţie, a reuşit să fragilizeze şi să deprofesionalizeze instituţiile cheie ale statului român. Acest lucru se vede poate cel mai bine în aceste zile în cazul de la Caracal. Bâlbele poliţiştilor, procurorilor şi operatorilor 112 „au ucis” un copil, care a crezut în statul român.

 

Citind stenogramele publicate de Alexandru Cumpănaşu cu privire la dialogul dintre operatorul 112 şi Alexandra vedem situaţia unei naţiuni aflate în descompunere, la cheremul frăţiei dintre politicieni şi interlopi, unde cel mai prost a ieşit din nou omul simplu, lipsit de apărare. Ce încredere să mai aibă cetăţeanul în oamenii legii? Aceasta este miza acestora zile, graţie bâlbelor din jurul cazului de la Caracal, care din păcate nu este singular, însă mediatizarea acestuia din aceste zile ne arată încă odată eşecul pe linie al instituţiilor statului.

Demisiile pe bandă rulantă nu ştiu dacă vor acoperi gafele unui sistem putred, marcat de corupţie, deprofesionalizare şi lipsă de interes visavis de cetăţean. În opinia mea un prim semnal l-am avut în aceste zile prin demisia ministrului de Interne, Nicolae Moga, după numai de şase zile de ministeriat. Deşi nu judec gestul său, fuga acestuia de răspundere pune încă odată în dificultate MAI. Oare cum ar fi reacţionat domnul Moga dacă copiii săi ar fi fost răpiţi de psihopatul Popicu din Caracal? Sau fostul lider PSD, Liviu Dragnea? Doamna Carmen Dan?

Ceea ce se întâmplă astăzi este rodul politizării excesive a instituţiilor forţă ale statului care nu a început şi nu se termină cu PSD-ul, doar că Liviu Dragnea a vrut să fie mai mult decât Nicolae Ceauşescu. Pensiile speciale şi privilegiile anumitor categorii de funcţionari din statul român sunt în opinia mea două cancere din sistem care ar fi trebuit înlăturate până acum. Ori Dragnea pe aceste elemente a mizat în aceşti ani de luptă dintre Palate, instituţii sau servicii pe cheltuiala şi suferinţa omului simplu.

În momentul de faţă, reforma statului a eşuat, partidele politice şi-au pierdut demult credibilitatea, iar la butoane sunt clanurile interlope şi oamenii de paie. Nu cred că emoţia publică mai poate mişca ceva în momentul de faţă, iar tragediile din Colectiv sau Apuseni au intrat în cartea de istorie recentă la capitolul eşecuri lamentabile ale instituţiilor statului român faţă de siguranţa şi integritatea cetăţenilor săi.

Din eşec în eşec, România este prinsă astăzi în menghina clanurilor de interlopi, iar subcultura şi prostituţia mascată promovate în prime-time de anumite televiziuni sunt la mare cinste, drept valori fundamentale într-o societate fără busolă.

În momentul de faţă, îmi vine un minte o singură întrebare: „Oare ce se va întâmpla după cazul de la Caracal?”.

Greu de spus, însă apropierea alegerilor prezidenţiale din această toamnă va bloca orice tentativă de restartare a instituţiilor statului, dar depinde în primul rând de rezultatul final al anchetei. Până atunci asistăm neputincioşi la o tragedie fără mărgini, unde un psihopat primitiv îşi bate joc de investigatori.

Guvernul Dăncilă nu mai are nicio legitimitate, iar preşedintele Klaus Iohannis nu poate repara singur tot ce s-a stricat în aceşti ani. Cine va plăti pentru moartea Alexandrei? Guvernul, PSD-ul, STS, Poliţia, Carmen Dan…..

Răspunsul este simplu: noi toţi…..

De ce? Pentru că ne-am pierdut omenia şi spiritul civic…….

Citeşte şi:

Șeful DIICOT: Nu avem nici măcar rezultate preliminare referitoare la fragmentele ridicate de la casa inculpatului

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.