România, pe cale să devină un „paradis al armelor deţinute ilegal”? Anunţul Poliţiei Române

-


Poliţiştii de la arme şi muniţii au confiscat, în prima jumătate a acestui an, 33 de arme, în urma constatării a circa 19 infracţiuni de uz de armă fără drept. În cadrul controalelor care vizau persoanele juridice, 151 de nereguli privind regimul armelor şi muniţiilor au fost înregistrate, iar 369 de arme au fost casate, anunţă Poliţia Română.

 

„În urma verificărilor, au fost constatate 151 de nereguli (9 privind legalitatea deţinerii de arme şi muniţii, 47 privind modul de ţinere a evidenţei, 58 privind starea tehnică a armelor, 6 privind modul de asigurare a securităţii armelor şi muniţiilor, 31 cu privire la personalul dotat cu arme şi muniţii). În 136 de cazuri, au fost remediate neregulile. Astfel, poliţiştii au constatat 19 infracţiuni de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor (art. 342 din Codul Penal) şi uz de armă fără drept (art. 343 din Codul Penal), de comiterea cărora sunt bănuite 21 de persoane, fiind ridicate 33 de arme în vederea confiscării”, arată Poliţia Română.

De asemenea, poliţiştii au ridicat 369 de arme pentru casare şi au fost retrase 101 autorizaţii de folosire a armelor şi muniţiilor şi 79 de certificate de deţinător arme neletale, pentru încălcarea legislaţiei în domeniu. Au mai fost aplicate circa 76 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 16 amenzi şi 60 de avertismente.

„La finalul verificărilor, a reieşit faptul că, la nivel naţional, sunt înregistrate 1.862 de persoane juridice care desfăşoară activităţi privind regimul armelor şi muniţiilor. Astfel, există 5 unităţi producătoare, 1.493 de unităţi care deţin şi folosesc pentru pază, arme şi muniţii, 30 de ateliere de reparat arme, 51 de poligoane, 57 de cluburi sportive, 94 de unităţi culturale, 7 societăţi care organizează cursuri pe linie de arme şi muniţii şi 125 alte entităţi”, subliniază Poliţia Română.

În momentul de faţă, persoanele juridice autorizate să deţină şi să folosească arme de foc şi muniţii deţin în total 30.142 de arme.

Citeşte şi:

Încă un record pentru PacMan la categoria WBA welter

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.