România, raiul infractorilor. Demersul unui liberal pentru a-i împiedica pe violatori și criminali să mai iasă din închisoare înainte de termen

-


Recursul compensatoriu, în baza căruia mii de deținuți au fost eliberați din închisoare, ar putea să nu li se mai aplice criminalilor, violatorilor și tâlharilor după crima odioasă de la Mediaș care a curmat viața unui tânăr de 25 de ani.

Deputatul PNL, Florin Roman, a anunțat că la începutul sesiunii parlamentare va depune un proiect de lege în acest sens.

„Voi depune la începutul sesiunii parlamentare un proiect de lege pentru ca cei care comit infracțiuni cu violente, crime, tentative de crima, tâlhărie sau viol sa nu mai beneficieze de predeverile Legii 167/2017, privind regimul compensatoriu. Aproape 11.000 de infractori au fost eliberați mai devreme. 700 s-au reîntors deja în pușcării. Circa 200 de români au căzut victime din nou violentelor acestor recidiviști, care in libertate au comis crime, tentative de crime, violuri sau tâlharii”, a declarat Roman într-un comunicat.

Deputatul a luat această decizie după ce un bărbat condamnat pentru omor şi eliberat în baza legii recursului compensatoriu a comis o altă crimă sâmbătă seara în Mediaş. Suspectul a fost prins de polițiștii din Alba, în baza informațiilor furnizate de către polițiștii IPJ Sibiu, în zona localității Blaj.

„Legea regimului compensatoriu depusă de fostul ministru tehnocrat Raluca Pruna, a fost preluată de Tudorel Toader, iar de la 3 zile pe luna s-a ajuns la 6 zile pe lună, la o lună de pedeapsă. Legea PSDragnea a fost votată în Parlament în Iunie 2017 de majoritatea PSD-ALDE, cu scopul ca pe lângă hoți, violatori, criminali și tâlhari sa scape și corupții lor! În urma aplicării acestei legi, România a ajuns raiul infractorilor, iar nimeni nu se mai simte în siguranța. Numai în ultimii doi, numărul patrulelor de poliție a scăzut cu 414 urmare a valului de pensionari din cadrul MAI. PNL îi cere ministrului de Interne, Carmen Dan, să vină în fața parlamentului și să prezinte un plan operativ pentru stoparea violențelor din stradă”, a mai scris Roman.

Agresorul are 30 de ani şi a mai fost condamnat pentru omor, fiind eliberat recent în baza recursului compensatoriu.

Citește și: Cazul tragic de la Mediaș cere măsuri urgente până nu mai apar și alte victime. Solicitarea unei asociații


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.