UPDATE. A doua tranșă de vaccinuri anti COVID-19 a ajuns marți în România

-


UPDATE 13.06: Colonelul Romeo Feraru, purtătorul de cuvânt al Institutului „Cantacuzino”, a declarat, marți, că 40.950 de doze de vaccin anti-COVID au ajuns în România.

„Aceste doze vor fi depozitate în Centrul naţional de stocare al Institutului „Cantacuzino” şi vor fi distribuite spitalelor care au nevoie de vaccin, în funcţie de solicitările primite de la Comitetul naţional de coordonare a vaccinării, în perioada următoare”, a afirmat colonelul Feraru.

În Bucureşti, distribuţia vaccinului se va face prin Ministerul Apărării Naţionale, transportul urmând să se realizeze cu ajutorul unor autofurgonete.

Știrea Inițială:

A doua tranșă de vaccinuri antiCOVID-19 Pfizer BioNTech, constând în 140.400 de doze, va ajunge, marți în România, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Timișoara și Cluj-Napoca.

Astfel, potrivit unui comunicat al Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea, în jurul orei 7.50, pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni vor ajunge dozele de vaccin care, ulterior, vor fi transportate pe cale rutieră de firma producătoare la centrul de stocare de la Institutul Cantacuzino și la centrele regionale din Brașov, Craiova, Constanța și Iași.

În jurul orei 11.00, alte două aeronave vor ateriza pe aeroporturile din Timișoara și Cluj- Napoca, iar dozele de vaccin vor fi transportate, tot pe cale rutieră, spre centrele de stocare de la spitalele militare din Timișoara și Cluj. Vaccinurile vor fi trasportate în containere speciale cu gheață carbonică și folie etanșă.

Cantitățile de vaccin vor fi distribuite după cum urmează: București: 40.950 de doze; Iasi : 25.350 doze; Cluj-Napoca: 29.250 doze; Constanta: 8775 doze; Craiova: 12.675; Brasov: 12.675 și Timișoara: 10.725.

Campania de vaccinare antiCOVID-19 a început în România pe 27 decembrie, la o zi după ce în țară a ajuns prima tranșă de vaccinuri, constând în 10.000 de doze. De asemenea, Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 transmite că luni au fost vaccinate 1.101 persoane, numărul total de la începutul campaniei ajungând la 2.066 de persoane vaccinate, fiind înregistrată o sigură reacţie adversă minoră de tip alergic.

Comitetul Naţional a dat publicităţii evidenţa persoanelor vaccinate împotriva COVID-19. Astfel, potrivit datelor puse la dispoziţia CNCAV de către Institutul Naţional de Sănătate Publică prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV), care ţine evidenţa vaccinărilor, situaţia vaccinărilor din ziua de luni, ora 17.00 este:

-Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (astăzi, 28 decembrie) – 1.101.

-Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) – 2.066.

-Număr de reacţii adverse validate (în ultimele 24 de ore) – 1 (reacţie comună, minoră, de tip alergic).

În acest context, Comitetul precizează că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare. CNCAV este un organism inter-ministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministrului.

Citește și:

Iohannis, în vizită oficială la Chișinău, după 5 ani de ”răceală diplomatică”.Un nou restart al parteneriatului strategic bilateral, pe agenda comună româno-moldavă?


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.