Românii din diaspora ar putea fi obligaţi să raporteze anumite sume de bani trimise în ţară

-


Românii vor fi obligaţi să justifice cu documente sume trimise în ţară, mai mari de 1.000 de euro, riscând, în caz contrar, confiscarea banilor şi amenzi de până la 150.000 de lei. Potrivit Mediafax, senatorul PNL Florin Cîţu susţine că PSD are un proiect în acest sens la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.

 

„În acest moment, la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor există un proiect de lege care te afectează direct pe tine. De acum încolo, dacă trimiţi bani în România, orice sumă peste 1.000 de euro trebuie justificată cu documente, de tine sau de cei care primesc bani. În caz contrar, Liviu Dragnea, gaşca lui din Teleorman şi instituţiile pe care le patronează îţi vor confisca aceşti bani. Sfatul meu este să fii foarte atent ce faci de acum încolo, cum trimiţi bani în ţară sau dacă mai trimiţi bani în ţară. Şi ai grijă, anunţă-i şi pe cei de acasă şi anunţă toţi românii, ca să ştie şi ei ce li se pregăteşte în ţară”, a anunţat Florin Cîţu, într-o postare, pe Facebook.

Proiectul de lege, publicat pe site-ul ONPCSB, poate fi consultat la http://www.onpcsb.ro/pdf/PROIECT%20LEGE%2031%20%20IANUARIE%20CU%20OBS%20MJ%20FINAL.pdf. 

Capitolul III – Obligaţii de raportare, Secţiunea 2 – Raportarea tranzacţiilor care nu prezintă indicatori de suspiciune, art. 7 (5): „Pentru activitatea de remitere de bani, entităţile raportoare transmit Oficiului rapoarte privind transferurile de fonduri a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 1.000 euro.”

Cei care trimit bani în țară au la dispoziție pentru raportare o perioadă de maximum trei zile lucrătoare de la momentul în care au efectuat tranzacţia la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.

Citește și:

Băsescu îi ia apărarea lui Udrea care susține că are statut de refugiat politic în Costa Rica


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.