Roxana Wring a demisionat din USR. CNSAS o acuză că a colaborat cu Securitatea

-


USR susține că Roxana Wring nu mai este membră a formațiunii, deoarece statutul nu acceptă foști colaboratori ai Securității. De asemenea, aceasta și-a dat demisia la solicitarea liderului USR Dan Barna. CNSAS a anunțat miercuri că va cere instanței să stabilească dacă Roxana Wring a colaborat cu Securitatea.

 

„Anunt de presă: Roxana Wring nu mai este de astăzi membru USR. Partidul nostru are criterii clare la admiterea membrilor și nu acceptă foști colaboratori ai Securității. La înscrierea în partid și candidatura la alegerile locale, Roxana Wring a dat o declarație pe proprie răspundere în care a susținut că nu a colaborat cu Securitatea sub nicio formă. Rezultatele verificării CNSAS nu au fost până în prezent comunicate conducerii USR. Astăzi, președintele Dan Barna i-a cerut demisia Roxanei Wring iar ea și-a depus-o, astfel încât să nu afecteze imaginea partidului sau a colegilor. Conform legii, demisia din USR duce automat la pierderea mandatului de consilier general. În partid, Roxana Wring și-a dat demisia în urmă cu aproximativ o lună de zile de la conducerea USR București și din Biroul Municipal”, arată USR.

De asemenea, CNSAS va transmite Curții de Apel București o acțiune astfel încât instanța să stabilească dacă Roxana Wring, consilier CGMB, a avut sau nu calitatea de colaborator al Securității, au precizat, pentru Mediafax, surse oficiale.

„Colegiul a aprobat Nota de Constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii, pentru următoarea categorie de persoane: – art. 3 lit. g (primarii, viceprimarii, consilierii judeţeni, consilierii în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, consilierii locali) – 1 persoană”, se arată într-un comunicat de marți al Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS).

Roxana Wring a fost până în această seară consilier al Consiliului Municipiului București (CGMB). Aceasta a demisionat, în luna septembrie, de la conducerea USR București.

 

Citește și:

Dăncilă, în ajun de moțiune: ”Nu va trece. Guvernul nu va cădea”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.