VIDEO. Solista trupei Roxette a murit

-


Cântăreaţa şi compozitoarea Marie Fredriksson, lidera formaţiei suedeze Roxette, înfiinţată împreună cu Per Gessle în 1986, a murit în această dimineaţă.

Marie Fredriksson şi Per Gessle au cunoscut succesul internaţional începând cu sfârşitul anilor ’80 şi la începutul anilor ’90 cu o serie de hituri, care au intrat în top 10 US, precum ”It Must Have Been Love”, ”Listen to Your Heart”, ”The Look”, ”Joyride” şi ”Dangerous”.

Aceasta s-a născut în localitatea Össjö, fiind cea mai mică din cei cinci copii. Familia s-a mutat mai târziu în micul orăşel Östra Ljungby, unde părinţii îşi găsiseră de muncă. Interesul ei pentru muzică a crescut în anii adolescenţei când i-a descoperit pe deja consacraţii Joni Mitchell, The Beatles şi Deep Purple. La 17 ani, s-a înscris la un liceu de muzică şi a început să performeze în cadrul teatrului local, potrivit www.dailyroxette.com.

În 1978, l-a întâlnit pe Stefan, cu care s-a mutat în oraşul Halmstad şi căruia i s-a alăturat, în cadrul formaţiei sale Strul, care a devenit mai târziu Mamas Barn, potrivit www.europopmusic.eu. Nu a avut succes cu niciuna dintre ele. Un alt prieten de-al său împărţea un studio de repetiţii cu Per Gessle, care ascultând-o i-a aranjat o audiţie cu faimosul producător suedez Lasse Lindbom. Impresionat de vocea ei, acesta i-a oferit Mariei un contract. Aşa a început cariera solo a Mariei Fredriksson.

De asemenea, acesta i-a propus să înregistreze un duet împreună, ”Sĺ nära nu”, fapt ce a dus la integrarea ei în Lasse Lindbom Band. Per Gessle a început să o încurajeze să înceapă o carieră solo. În cele din urmă, Fredriksson a acceptat şi a înregistrat primul său album solo ”Het vind”, ”Ännu doftar kärlek” fiind primul single.

În 1989, Roxette a avut, în SUA, un neaşteptat succes cu ”The look”. Aproape peste noapte, Fredriksson şi Gessle s-au văzut transformaţi din doi cântăreţi suedezi în artişti internaţionali care au început să-şi promoveze muzica în turnee, vânzând milioane de copii şi primind numeroase premii.

Marie Fredriksson s-a întors la cariera ei solo, în 1992, înregistrând albumul ”Den ständiga resan” (”The Eternal Journey”). Albumul a fost auto-portretul său muzical, fiind scris ca un jurnal, cu melodii personale conţinând melodii despre viaţa ei, sentimente şi relaţii, potrivit www.dailyroxette.com. Melodia ”Ett enda liv” a avut ca subiect sinuciderea unui bun prieten al cântăreţei.

În timpul turneului mondial ”Joyride” susţinut de Roxette în Australia, în 1992, Marie l-a întâlnit pe Mikael Bolyos, un cântăreţ, compozitor, pianist şi chitarist suedez, prieten al formaţiei. Peste trei zile cei doi erau logodiţi, iar un an mai târziu, la 29 aprilie 1993 se năştea fiica lor Inez Josefin. Cei doi s-au căsătorit în 1994.

În 2002, Marie Fredriksson a fost diagnosticată cu tumoare pe creier, care s-a dovedit a fi malignă. A fost operată şi a îndurat luni de zile de chimioterapie şi radioterapie, pierzându-şi în cele din urmă capacitatea de a citi şi număra, vederea i-a fost afectată, precum şi o serie de mişcări ale părţii drepte a corpului.

Citeşte şi:

Marea provocare a noului sezon pentru Simona. O poate depăşi pe legendara Martina Hingis


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.