Rusia, dispusă să negocieze cu SUA în chestiunea Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare

-


Kremlinul este pregătit să menţină un dialog cu Statele Unite în ceea ce priveşte Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), susține Maria Zakharova, purtător de cuvânt al ministerului rus de Externe.

Statele Unite vor suspenda începând de astăzi ( sâmbătă) obligaţiile asumate în cadrul Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF), semnat cu Rusia, a declarat vineri secretarul de Stat, Mike Pompeo.

„Încălcările comise de Rusia expun riscurilor milioane de europeni şi americani. Este datoria noastră să reacţionăm în mod adecvat”, a subliniat Mike Pompeo.

La rândul său, preşedintele Donald Trump a afirmat că Statele Unite „au respectat în totalitate Tratatul INF în ultimii 30 de ani”. „Dar nu putem fi singura ţară care are obligaţii în virtutea acestui tratat”, a transmis liderul de la Casa Albă.

Administraţia Vladimir Putin a anunţat vineri seară că îşi rezervă dreptul de a lua măsurile adecvate ca reacţie la decizia Statelor Unite de suspendare a obligaţiilor asumate în cadrul Tratatului INF.

Moscova are la dispoziţie 180 de zile pentru a reveni la respectarea Tratatului INF, în caz contrar acordul va deveni nul.

Citește și:

 Ce ne dă Vasilica nouă?

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.