Rusia a depășit pragul de 3 milioane de infectări cu COVID-19

-


Numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus din Rusia a depăşit pragul de 3 milioane pentru prima dată, sâmbătă, după ce autorităţile au înregistrat 29.258 de noi infecţii în ultimele 24 de ore şi 567 de decese, scrie Reuters.

 

Bilanţul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus din Rusia de la începutul pandemiei a ajuns astfel la 3.021.964, potrivit datelor oficiale. De asemenea, Rusia a aprobat sâmbătă vaccinul său Sputnik V împotriva COVID-19 pentru persoanele cu vârste peste 60 de ani, conform Ministerului Sănătăţii, citat de agenţiile de presă ruse.

Persoanele de peste 60 de ani au fost până în prezent excluse din programul naţional de imunizare al Rusiei, vaccinul fiind testat separat pentru această grupă de vârstă.

”Respect legea. Voi asculta recomandările specialiștilor, așa că nu am făcut-o încă. Dar cu siguranță o voi face cât mai curând posibil. Nu văd niciun motiv să nu mă vaccinez ”, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin pe 17 decembrie în cadrul unei conferințe de presă, după ce experții au avertizat că Sputnik V ar putea fi dăunător pentru pacienții cu vârsta de peste 60 de ani.

Rusia a dezvoltat propriul vaccin, Sputnik V, care a fost înregistrat în luna august, rușii susținând că acesta are o eficacitate de 95% și nu prezintă efecte secundare.

Citește și:

Noul acord comercial post-Brexit. Statele comunitare vor decide zilele următoare asupra aplicării provizorii


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.