S-a descoperit cum putem depista boala Alzheimer mult mai devreme ca până acum

-


Rata cu care beta-amiloidul proteic se acumulează în plăcile ”lipicioase” din creier asociate cu boala Alzheimer este incetinită deja în momentul în care un pacient este considerat a avea Alzheimer preclinic, potrivit unui studiu publicat recent în JNeurosci.

Cercetările sugerează că terapiile anti-amiloid ar fi cele mai eficiente înainte ca pacienții să ajungă la pragul de Alzheimer preclinic, cu mult înainte de primele semne ale problemelor legate de memorie.

A stabili cât de devreme se poate interveni este o provocare importantă în încetinirea evoluției acestei boli. Studiile clinice privind medicamentele pentru scăderea nivelului de amiloid implică în mod obișnuit persoane care nu au încă simptome, dar sunt considerate ca având un risc ridicat de dezvoltare a Alzheimerului.

Pentru a observa mai bine care este relația dintre beta-amiloid, proteina ​​tau asociată cu Alzhmeimerul și tulburările de memorie în timp, cercetătorii Stephanie Leal, William Jagust și colegii ai lor au efectuat un studiu la care au participat atât femei, cât și bărbați, toți sănătoși și cu vârsta cuprinsă între 61 și 88 de ani. Subiecții au fost analizați pe o perioadă de cinci ani.

Testele care au implicat scanarea la nivelul creierului au dezvăluit că nivelul de beta-amiloid prezice niveluri viitoare de tau și ambele preced declinul memoriei.

Cercetătorii au descoperit că nivelurile de bază mai mari de beta-amiloid sunt asociate cu o rată mai rapidă de acumulare, dar numai până la un punct, după care nivelurile de beta-amiloid mai mari au fost asociate cu acumularea mai lentă.

Citește și: 

Care este adevărata diferență dintre persoanele introvertite și cele extrovertite? Află în ce categorie te situezi

S-a descoperit o nouă metodă de vindecare a bolilor cardiovasculare! Ar putea revoluționa tratamentele actuale

De ce vorbim diferit după ce consumăm alcool. Oamenii de știință au găsit explicația

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.