S-a găsit un nou șef pentru Jandarmerie. Tot din Teleorman

-


Colonelul Ionuț Cătălin Sindile preia șefia interimară a Jandarmeriei, astăzi expirând interimatul lui Sebastian Cucoș. El are 40 de ani și s-a născut în Teleorman, fieful lui Liviu Dragnea care a dat cele mai ”sclipitoare” minți din aparatul guvernamental.

Pentru că Sebastian Cucoș era plecat din țară, Ionuț Sindile s-a aflat la comanda Jandarmeriei pe 20 iunie când au avut loc incidentele violente din Piața Victoriei dintre jandarmi și protestatari. Zeci de protestatari au fost ridicați de jandarmi, inclusiv un jurnalist străin.

Ionuț Sindile a fost încadrat până în februarie 2004 în cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş”.

Între 2004 și 2006 a fost încadrat la Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, iar ulterior a participat la misiuni internaționale în Kosovo, în cadrul Departamentului Special de Poliţie EULEX.

În 2009 ajunge la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi OCHIURI, apoi pleacă din nou în misiune internațională în Georgia.

Din 2013 până în 2016 este comandant de batalion în Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş”, iar între 2016 și 2017 este Adjunct al directorului general pentru ordine publică din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Pe 27 august 2017 a fost numit Prim Adjunct al Inspectorului General și sef al Statului Major la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Președintele Klaus Iohannis a refuzat marți să supună spre avizare Consiliului Suprem de Apărare a Țării propunerea de numire definitivă a lui Sebastian Cucoș în funcția de șef al Jandarmeriei Române până după pronunțarea organelor judiciare în legătură cu reprimarea violentă a protestului de vineri din Piața Victoriei.

Citește și:

PSD Constanța bagă frica în oamenii care vor să participe la Ziua Marinei


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.