S-a întors iarna. Circulație îngreunată, drumuri blocate, porturi închise

-


Circulaţia feroviară este întreruptă, între staţiile Sânsimion şi Băile Tuşnad, în judeţul Harghita, din cauza unui arbore căzut pe calea ferată, iar traficul rutier pe autostrada A3 Turda – Gilău şi pe DN67C Novaci – Rânca, din judeţul Gorj, se desfăşoară cu dificultate, din cauza ninsorii abundente şi a zăpezii de pe carosabil, informează News.ro.

Un echipaj de poliţie care acţionează în zona Novaci nu permite autovehiculelor neechipate cu anvelope de iarnă accesul către Rânca.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, la această oră, în judeţul Gorj ninge abundent pe DN67C Novaci – Rânca, iar între kilometrii 19 şi 34+800 zăpada pe carosabil măsoară aproximativ doi-trei centimetri, iar drumarii acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

Şi pe autostrada A3 Turda  – Gilău, în judeţul Cluj, ninge abundent la această oră, iar zăpada pe carosabil măsoară aproximativ un centimetru, pe alocuri. Şi aici se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

În judeţul Covasna, ninge pe DN11, în Pasul Oituz (între kilometrii 72 şi 90), iar zăpada pe carosabil măsoară, pe alocuri, cinci centimetri. Autotrenurile înaintează în coloană, în spatele unui utilaj de deszăpezire.

Infotrafic mai informează că, din cauza căderii unui arbore pe linia de cale ferată, provocată de vântul puternic, circulaţia feroviară pe magistrala 400 este întreruptă între staţiile Sânsimion şi Băile Tuşnad, în judeţul Harghita, motiv pentru care două trenuri sunt oprite în staţiile Sâncrăieni şi Sânsimion.

De asemenea, traficul feroviar pe secţia CF 202 Petroşani – Simeria a fost afectată de căderea unui copac pe linia ferată, trei trenuri acumulând întârzieri de peste 300 de minute.

În judeţul Iaşi, circulaţia rutieră pe DN28A Moţca – Târgu Frumos s-a desfăşurat îngreunat în zona localităţii Moţca, din cauza ninsorii abundente, dar şi a unui autotren care nu şi-a mai putut continua deplasarea.

Porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud-Agigea, Midia şi Mangalia au fost închise, miercuri seară, din cauza vântului puternic.

11 judeţe din centrul şi estul ţării sunt, de miercuri după-amiază până joi dimineaţă, sub avertizare cod portocaliu de ninsori, ploi şi vânt, iar Bucureştiul şi 29 de judeţe au fost avertizate cu cod galben.

Avertizarea cod portocaliu a fost emisă pentru judeţele Buzău, Vrancea, Covasna şi pentru unele zone din Harghita, Neamţ, Bacău, Braşov, Sibiu, Gorj, Vâlcea şi Argeş, fiind valabilă de miercuri după-amiază până joi, la ora 09.00.

Începând de joi, ora 09.00 şi până vineri, la ora 14.00, vor fi sub avertizare cod galben judeţele Botoşani, Galaţi, Tulcea, Brăila, Dâmboviţa, Alba, Mureş, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş şi unele zone din judeţele Hunedoara, Sibiu, Braşov, Harghita, Argeş, Prahova, Buzău, Gorj şi Vâlcea.

De joi, ora 18.00, până vineri, la ora 09.00, vor fi sub avertizare cod portocaliu judeţele Iaşi, Vaslui, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Covasna şi unele zone din judeţele Harghita, Braşov, Sibiu, Argeş, Prahova şi Buzău.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *