Să fie frumos, dar să nu facem nimic pentru traficul din București

-


Un consilier al primăriei condusă de Firea a venit cu o idee: un weekend pe an să nu mai circule mașinile prin București.

Consilierul de la PMP s-a gândit că așa s-ar mai rezolva din probleme în cea mai poluată capitală din UE. Soluția pare insignifiantă în raport cu problemele pe care le are orașul. Bucureștiul ar avea nevoie, mai degrabă, de un weekend pe lună fără mașini. Dar hai să ne mulțumim și cu un sfârșit de săptămână pe an, dacă mai mult nu putem pentru sănătatea noastră.

Jurnaliștii au ieșit în stradă să afle părerile oamenilor, cei care vor beneficia direct de calitatea aerului în orașul în care sălășluiesc.
Nu m-am mirat să văd că unii-s total enervați de această sugestie. Cum să închizi traficul rutier? Păi și orășeanul cu ce să se deplaseze? Doar n-a dat bani frumoși pe mașină s-o lase acasă când iese-n parc la aer curat?

Să-l pui să meargă cu mijlocul de transport în comun? Ca săracii? Nu se cade.

„Da, dar n-avem infrastructură”. Infrastructură nu e, dar autobuzul ăla pe care-l aștepți cu nervi nu stă de nebun în trafic. E blocat de mașinile unora. Ce se întâmplă dacă scoți mașinile din peisaj? Vine autobuzul mai repede. Uite ce simplu a fost.

Problema e că „europenii” care locuiesc în București nu-și dau seama de potențialul unui weekend fără mașini. Ce poate însemna el pentru buna dispoziție, pentru stres și chiar turism. Un weekend fără mașină înseamnă mai mult spațiu pentru bătut mingea (activitate pe care o deplângem acum, copiii fiind înlănțuiți de telefoane), mai multe festivaluri, mai mult sport.

Dar nu ne gândim pe termen lung pentru că suntem o specie de maimuțe încă prea puțin evoluată și perspectiva nu duce mai departe de azi, acum și Eu.

Acestea fiind zise, cu cât mai multe mașini cu atât mai bine. Dacă ați putea să cumpărați câte 5 pentru fiecare familie… Doar așa, din opulență.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.