Să stea Firea cu piciul tău? Până la urmă Digi 24 e Antena 3 a celorlalți

-


Trebuie să recunosc faptul că-s puțin mândru de mine. Mândru de faptul că am ajuns să dau drumul la televizor și să-mi zic: „da, Digi 24 e Antena 3 a noastră, B1 e Antena 3 a altora și Antena 3 e Antena 3 a lor”.

 

Și ăsta nu-i puțin lucru pentru că dacă am învățat ceva din puținele broșuri despre psihologie pe care le-am citit e că-i incredibil de greu pentru psihicul uman să recunoască faptul că și bula personală e la fel de proastă ca a celorlalți.

Personal m-am plictisit de obiectivisul Digi 24, ăla în care tot ce face Firea e inimaginabil de prost și greșit. Zilele trecute au pregătit un material special despre faptul că primărița a-nchis școlile și promo-ul rubricii era făcut de așa manieră că parcă Firea a ordonat să fie incendiate instituțiile de învățământ, nu alta.

S-a pus atâta emfază pe drama părinților de a-și ține copiii acasă de parcă era un blestem pogorât din ceruri, sincron cu zăpada. De parcă nu-l ai acasă pe copil și-n vacanțele lui (care nu coincid cu cele de muncă), ori când e bolnav.

Vai de mine, ce ne facem cu cel mic acasă?”, am auzit de la câțiva părinți. Și stați puțin, că vorbim de elevi I-VIII, nu sugari.

Vă dați seama că și noi am fost lăsați acasă, singuri, în copilărie. Și pe vremea aia n-aveai tabletă să-ți țină de urât cu orele. Vorbesc de vremuri când nu-ți lăsai copilul cu orele să se lobotomizeze în fața unui ecran. Stătea mucosul acasă singur și nu știi cum din plictiseală dădea foc la ceva, inunda toți vecinii sau îți măzgălea pereții.

Și cu toate astea n-a mai murit nimeni. N-a mai fost nevoie de filipineze, ori ajutor de la madam primar.

Astăzi nu-ți poți lăsa plodul acasă câteva ore că… cine știe!? Dacă face vreo nebunie? Asta în cazul în care se desprinde de calculator.

Alarmismul ăsta penibil e apanajul generației noastre, victime, panicoși, ușor-jignibili și cu morcovul blocat undeva între prima cafea și ultimul like dat pe Facebook înainte de culcare.

Și mai știți ceva? Nici mie nu-mi plăcea să merg la școală pe ger și zăpadă. Să stea acasă. Poate așa învață să facă de mâncare. O să le fie de folos.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.