Salariile mărite vin la pachet cu scumpirea călătoriei cu metroul

-


Lucian Şova, ministrul Transporturilor, este de părere că angajaţii de la metrou nu aveau nici un motiv să declanşeze conflictul de muncă(greva), iar majorarea salarială obţinută(în valoare de 20%) va fi suportată din buzunarele bucureştenilor întrucât călătoria cu metroul se va scumpi de anul viitor.

 

„Nu a existat nici un montiv de grevă pentru angajaţii de la metrou. Sindicatul lui Rădoi a şantajat bucureştenii şi compania Metrorex, iar majorarea de salarii a fost nejustificată. De asemenea, acest lucru se va vedea în costul călătoriei cu metroul care va fi suportat de bucureşteni”, a declarat Lucian Şova.

În urmă cu două zile, liderul Uniunii Sindicatelor Libere de la Metrou (USLM), Ion Rădoi a declarat, la postul Digi 24, că angajaţii Metrorex renunță la greva generală întrucât vor primi 20% în plus la salariu. De asemenea,  conducerea Metrorex a anunțat că a fost semnat noul contract colectiv de muncă.

„Din fericire pentru bucureșteni, vorbim de 700 de mii de călători, am putut să evităm acest conflict. Am ajuns la o majorare salarială de 20% pentru salariați, plus primele de metrou și cea de Crăciun. Asta a fost hotărârea Consiliului General al sindicatului si au fost satisfăcuți de această creştere”, a subliniat Ion Rădoi.

Acesta a mai spus că media salariului tarifar la metrou este 3.300 de lei, la care se adaugă sporuri pentru cei care lucrează noapta, în zilele de sărbătoare și în weekend. Liderul sindical a precizat că mărirea salarială se aplică și sporurilor.

„Acum cu tot cu sporuri, salariul mediu va ajunge la circa 4.000 de lei. Cel mai mic salariu este 1.900 de lei, iar cel mai mare, al directorului general, este 20.000 de lei”, a adăugat Ion Rădoi.

Metrorex a anunțat, printr-un comunicat de presă, că marţi a fost încheiat Contractul Colectiv de Muncă pentru 2018 și 2019 între administrația Metrorex și Unitatea-Sindicatul Liber din Metrou. „Astfel, conflictul de muncă a fost stins, părțile convenind o mărire salarială de 20%”, arată comunicatul companiei.

Vom reveni.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.