Sanitas: Veniturile asistenţilor medicali sunt în pericol. Solicitare către Guvern

-


Federaţia Sanitas susține că veniturile asistenţilor medicali sunt în pericol şi solicită Guvernului să excludă din plafonul de 30% sporul de continuitate.

 

”Eliminarea sporului de continuitate (sporul pentru lucru în zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale) rămâne singura soluţie viabilă pentru conservarea veniturilor salariaţilor din sănătate şi asistenţa socială, mai ales pentru asistenţii medicali. Eliminarea indemnizaţiei de hrană din plafonul de 30% fără alte modificări legislative nu poate constitui o garanţie a păstrării veniturilor asistenţilor medicali, cel puţin la nivelul lunii decembrie 2018”, au scris, duminică, pe pagina oficială de Facebook, reprezentanţii Sanitas România.

Aceştia a analizat aplicarea etapizată a Legii salarizării unitare în perioada 2018-2022, în corelaţie cu indicatorii macroeconomici (indice de inflaţie, putere de cumpărare) ajungând la concluzia că „asistenţii medicali au cea mai mică creştere procentuală a veniturilor”.

„Aceştia vor ajunge în anul 2022 să aibă aproximativ aceeaşi putere de cumpărare cu cea din 2017”, susţin sindicalişii.

Ei mai afirmă că, pe grila de salarizare, asistenţii medicali vor avea o poziţie care îi dezavantajează în raport cu celelalte categorii de salariaţi din sănătate şi asistenţa socială.

„Federaţia Sanitas solicită imperativ Guvernului eliminarea sporului pentru continuitate din plafonul de 30%. Unul din cele mai importante puncte ale acordului semnat cu Guvernul României în luna mai 2018 este garantarea păstrării drepturilor câştigate! Ne aşteptăm ca Guvernul să îşi respecte angajamentele asumate!”, au mai transmis sindicaliştii.

Citește și: „Ministerul Sănătății este un dinozaur anchilozat și agonizant”. INTERVIU cu medicul Marian Stamate


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.