Șapte motive pentru care ar trebui să mănânci ciocolată des

-


Se spune că ciocolată îngrașă și ne agită, însă studiile recente arată exact contrariul. În cantități mici, acest desert delicios poate fi chiar benefic pentru organism. Cele mai importante efecte sunt chiar diminuarea stresului și creșterea puterii de concentrare.

Ciocolata este o importantă sursă de energie. De exemplu, doar o ”pătrățică” de ciocolată ne poate oferi suficientă energie pentru a merge fără să obosim preț de 46 de metri.

Ciocolata conține feniletilamină, un aminoacid natural despre care medicii spun că ar avea efecte afrodisiace și chiar ar avea puterea de a ameliora simptomele mahmurelii.

Se crede că ciocolata neagră este capabilă să ne îmbunătățească capacitatea de a vedea în situații de contrast scăzut, cum ar fi ceața, ploaia și alte precipitații. Cu alte cuvinte, ne poate ajuta să conducem în siguranță în condiții de vreme mohorâtă.

Ciocolata conține triptofan, substanță care ajută la producerea serotoninei, un neurotransmițător care, potrivit numeroaselor studii, este responsabil pentru instauranrea unor sentimente de bunăstare și fericire.

Ciocolata îmbunătățește alimentarea cu sânge a creierului și dilată vasele de sânge – adică exact de ce avem nevoie înainte de orice activitate care necesită un efort mental crescut.

Potrivit unui studiu publicat ”Journal of Psychopharmacology”, persoanele care au consumat mai multă ciocolată au raportat că se simt mai calmi decât cei care nu au făcut-o. Cu alte cuvinte, acum este oficial – ciocolata este un eliberator de stres.

Ciocolata neagră conține anumiti compușo care ar putea fi de ajutor în tratarea migrenelor.

Citește și: 

Top 5 cele mai bănoase meserii “murdare”. Nu sunt pentru cei slabi de înger

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.