Maria Şarapova s-a reinventat după retragerea din circuit

-


Fostul lider mondial al WTA, tenismena rusă Maria Şarapova, care s-a retras din circuit în luna februarie, ar putea urma oricând o carieră în domeniul nutriţiei, prin modul cum aceasta îşi modelează corpul cu ajutorul dietelor şi a alimentaţiei, după ce a încheiat orice contact cu sportul de performanţă. De asemenea, aceasta le-a povestit fanilor ce fel de dietă urmează şi ce cadou inutil îi este astăzi de mare folos în bucătărie.

„Ceea ce pui în organismul tău va fi mereu extrem de important. Am învățat multe lecții de-a lungul carierei și o dietă bună și sănătoasă face parte dintre ele. Întotdeauna am grijă de corpul meu. Nu trebuie să conteze dacă ești un sportiv profesionist sau lucrezi într-un birou, alimentația e foarte importantă”, a declarat Maria Şarapova, într-un interviu acordat tennisworldusa.com, potrivit hotnews.ro.

Potrivit acesteia, alimentaţia este importantă pentru orice persoană indiferent dacă este un sportiv profesionist sau un om care munceşte la birou.

„Mereu mi-a plăcut să încep ziua într-un stil sănătos. Beau multă apă cu lămâie – am făcut asta toată cariera – apoi completez cu un smoothie verde cu kale, din nou lămâie, spanac și uneori puțin măr sau avocado. Totul este completat cu un toast cu secară”, a adăugat fosta mare campioană a WTA.

De asemenea, aceasta a mai spus că-n timpul liber a călătorit de-a lungul Coastei Pacificului şi s-a axat pe gătit.

„Cineva mi-a oferit acum câțiva ani o mașină de făcut înghețată pe care am crezut că nu o voi folosi vreodată. Dar cu tot acest timp liber suplimentar (n.r. face referire și la perioada de izolare din cauza Covid-19) am folosit-o și am făcut propria înghețată. A fost surprinzător de bună”, a subliniat Maria Şarapova.

Pe 26 februaria, Maria Şarapova a decis să retragă definitiv din circuitul WTA la vârsta de 32 de ani, măcinată de accidentări. Aceasta a câștigat 5 titluri de Grand Slam în carieră. Primul a fost Wimbledonul, pe care l-a obținut în 2004, pe când avea doar 17 ani, după ce a bătut-o pe Serena Williams în finală. De asemenea, Şarapova este una dintre cele mai bogate jucătoare de tenis din istorie, după ce a fost 11 ani pe primul loc în topul sportivelor cu cele mai mari câștiguri, potrivit Forbes.

În ultima parte a carierei, Şarapova a a avut mari probleme cu accidentările. Totul a culminat după revenirea ei pe teren ca urmare a suspendării cauzate de dopaj, din iunie 2016, când a fost depistată pozitiv cu meldonium. Atunci, tenismena de origine rusă a recunoscut că a luat acea substanță timp de 10 ani, din cauza deficienței de magneziu, amețelilor pe care le avea și istoricului din familia sa în ceea ce privește diabetul. Meldoniumul este destinat pacienților suferinzi de boli de inimă, dar aceasta a susținut că nu știa că substanța a fost recent introdusă pe lista produselor interzise.

În aprilie 2017 a revenit în circuit, însă n-a mai fost aceeași jucătoare. De atunci, cea mai bună performanță a reușit-o la Roland Garros, unde a ajuns în sferturi în 2018, an în care Simona Halep a câștigat turneul.

Citeşte şi:

Bianca Andreescu şi-a fixat un nou obiectiv la revenirea în circuit. „Îmi oferă mai multă motivaţie să păşesc pe teren”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.