Şase procurori delegaţi la DNA, daţi afară

-


Şase magistraţi care erau delegaţi la DNA şi nu aveau  cel puţin opt ani vechime au fost destituiţi din instituţie. Decizia de încetare a delegării a fost luată, luni, de procurorul general al României, Augustin Lazăr.

Magistrații erau delegați,transferați temporar de la alte parchete, şi nu îndeplineau condițiile de vechime introduse prin  intermediul noii legi a organizării judiciare.

Tot procurorul general este cel care a semnat deciziile prin care acești șase magistrați fuseseră transferați, inițial, la DNA, scrie Digi 24.

Legea nouă a organizării judiciare, promulgată de președintele Klaus Iohannis, prevede însă că doar procurorii numiți în urma unui concurs în DNA sau în DIICOT și care au o vechime de minimum opt ani pot rămâne pe funcții.

Situația delegărilor, în cadrul DNA și pe funcțiile de conducere, urmează să fie discutată marţi la Ministerul Justiției, unde procurorul-șef interimar al DNA, Anca Jurma, se întâlnește cu ministrul Tudorel Toader.

„Voi solicita de la DNA să ne comunice dacă există delegări și detașări în funcție, precum și situația exactă a acestora. Voi solicita să ne comunice dacă au existat situații în care, la momentul delegării sau detașării, nu erau îndeplinite condițiile legale. Se va verifica și dacă este conformă declarația unuia dintre procurorii-șefi adjuncți, în sensul că „doar 7 sau 8 dintre cei 178 procurori DNA sunt delegați. În DNA nu există procurori detașați”, declara ministrul Justiţiei.

Decizia de a face verificări la instituția condusă până de curând de Laura Codruța Kovesi a fost luată de ministrul Justiției, după ce unul dintre procurorii-șefi adjuncți a declarat că „doar 7 sau 8 dintre cei 178 procurori DNA sunt delegați. În DNA nu există procurori detașați”.

Citeşte şi:

Indolenţă la Spitalul Judeţean din Galaţi. Mii de pacienţi cu cancer, pe drumuri

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.