Scandal la Tarom. Un mecanic de aviaţie, în comă alcoolică

-


Un mecanic de aviaţie al Tarom Iaşi a fost prins la serviciu cu o alcolemie de 2,2 la mie în urma unui control de rutină, desfăşurat în urmă cu o lună. Acesta va fi concediat începând cu data de 1 septembrie.

 

„Având în vedere articolele și materialele de presă care abordează cazul unui angajat al Direcției Tehnice TAROM, care și-a desfășurat activitatea în condiții neconforme pe Aeroportul Internațional Iași facem următoarele precizări:

1.    În data de 25 iulie, la numai câteva ore după primirea raportului emis de autoritățile de la Iași, autorizarea de lucru a angajatului TAROM a fost retrasă și solicitarea de rechemare transmisă către acesta.

2.    Pe loc s-au efectuat verificări la aeronavele TAROM cu plecare de pe Aeroportul Internațional Iași. Rezultatele au relevat faptul că nici o normă de siguranță nu a fost încălcată. Verificările noastre ne-au dus la concluzia că angajatul în cauză nu a lucrat efectiv la nici o aeronavă.

3.    La nivelul angajatorului s-a constituit o comisie de disciplină.

4.    Raporturile de muncă dintre TAROM și angajatul în cauză încetează, potrivit dispozițiilor legale, începând cu data de 1 septembrie a.c.

5.    Din 24 iulie și până în prezent, salariatul nu a desfășurat nici un fel de activitate în cadrul companiei”, se arată în textul comunicatului de presă, emis de TAROM.

Incidentul a avut loc în urmă cu o lună și  a fost consemnat în raportul unui inspector al aerogării. S-a aflat despre existenţa documentului abia acum, scrie postul Digi 24.

Potrivit celui care l-a scris, mecanicul a făcut scandal, a agresat personalul şi a fost nevoie de intervenţia Poliţiei de Frontieră pentru a calma situaţia. Bărbatul a fost dus la cabinetul medical, unde rezultatul verificări cu aparatul alcooltest a fost de 2,2 la mie.

Ştire în curs de actualizare.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.