UPDATE. Scandal şi demisii la PNL Bucureşti. Conducerile PNL Bucureşti şi ale organizaţiilor de sector, dizolvate

-


UPDATE 16.37: Biroul Politic Naţional al PNL a decis, luni, dizolvarea conducerilor organizaţiei PNL Bucureşti şi a celor şase organizaţii de sector. De asemenea, preşedintele PNL sector 2, Anca Boagiu a fost demisă de BPN al PNL, cu 55 de voturi favorabile, patru „împotrivă” şi o abţinere, potrivit unor surse liberale, citate de Agerpres.

Ştirea Iniţială:

Preşedintele PNL Bucureşti Cristian Buşoi şi întreaga sa echipă de conducere au demisionat din funcţii în această dimineaţă. Motivul principal al demisiilor liberalilor îl reprezintă rezultatele slabe obţinute de PNL Bucureşti în alegerile europarlamentare. De asemenea, deschizătorul listei PNL pentru PE, Rareş Bogdan se pregăteşte pentru preluarea şefiei organizaţiei liberale din Capitală.

 

„Eu şi întreaga echipă de conducere a PNL Bucureşti ne asumăm responsabilitatea pentru scorul la Bucureşti. Le mulţumesc colegilor preşedinţi de sectoare care s-au mobilizat şi le mulţumesc voluntarilor PNL care au ajutat ca mesajele PNL să se ducă spre bucureşteni. Îi mulţumesc, de asemenea, lui Rareş Bogdan pentru implicarea în campanie. Efortul pe care l-a făcut a fost recunoscut. Am preluat organizaţia la 12% cu 74.041 de voturi la alegerile locale din 2016. La alegerile europarlamentate de anul acesta, PNL Bucureşti a obţinut 15,7%, adică 145.952 de voturi. Este o dublare a numărului de voturi. Dar, ca preşedinte al PNL Bucuresti, eu şi intreaga echipă de conducerea a PNL Bucureşti ne asumăm responsabilitatea pentru scorul la Bucureşti. Îmi asum răspunderea şi pentru că sunt de 23 de ani în PNL şi am făcut mereu ceea ce a fost cel mai bine pentru PNL”, a declarat Cristian Buşoi.

Potrivit acestuia, o parte din vină pentru eşecul organizaţiei sale a fost determinată şi de conducerea naţională a PNL care influenţează votul în marile oraşe şi-n Capitală.

„Trebuie însă să nu ne amăgim. Şi conducerea naţională a partidului este responsabilă pentru scorul PNL la Bucureşti. Organizarea şi politica locală sunt o parte componenta importantă într-o campanie electorală, dar la Bucureşti şi-n marile oraşe cel mai mult influenţeaza votul politic, imaginea naţională a partidului şi a liderilor sai”, a adăugat fostul preşedinte al PNL Bucureşti.

De asemenea, astăzi, în cadrul şedinţei BEX a PNL şi a BPN se va tranşa chestiunea numirii unui înlocuitor la cârma PNL Bucureşti. De asemenea, primarii şi liderii filialelor liberale care au obţinut scoruri mici în alegeri sau au pactizat tacit cu PSD-ALDE vor fi schimbaţi şi-n unele cazuri se vor face şi excluderi.

Rareş Bogdan, pregătit să preia conducerea organizaţiei PNL Bucureşti

În ceea ce priveşte viitorul preşedinte al organizaţiei PNL Bucureşti, fostul jurnalist tv Rareş Bogdan este favorit să o preia astăzi la finalul şedinţei BPN.

„Dacă condițiile mele se acceptă probabil voi lua această decizie, dar condițiile mele sunt extrem de dure și nu știu dacă vor conveni: Opoziție totală la PSD. PSD guvernează prost capitala, deci nu voi accepta niciun fel de înțelegere de niciun fel. Nu voi vota nicio inițiativă a primarilor PSD. Dacă ei sunt pregătiți să intre în opoziție radicală cu PSD, atunci for accepta condiția. Dacă vor accepta și cererile mele care sunt nu sunt de negociat, adică cei șase președinți de sectoare vor fi aleși de mine, nu de altcineva și vor fi validați”, a declarat Rareș Bogdan, înaintea ședinței BEX al PNL care are loc luni la Parlament.Potrivit acestuia, la PNL Bucureşti este nevoie de o nouă echipă şi de un nou secretar general.„Voi dizolva toate birourile de conducere actuale ale organizațiilor și îmi voi pune propriul meu secretar general și cei trei prim-vicepreședinți. Dacă acceptă cei din conducerea națională cererile mele care sunt cât se poate de clară, adică nu Rareș Bogdan singur, cu o echipă ce nu îi aparține, ci Rareș Bogdan și echipa sa, atunci sunt pregătit să preiau Bucureștiul, altfel nu”, a adăugat Bogdan.

De asemenea, surse liberale au declarat, pentru Mediafax, că dacă Rareș Bogdan va prelua filiala PNL București, Florin Roman ar obține funcția de secretar general.

Cristian Bușoi a anunțat, luni, că va demisiona din funcția de președinte al PNL București. El a declarat, luni, că singura demisia a organizației pe care încă nu o are este a președintelui PNL Sector 2, respectiv a Ancăi Boagiu. Prin urmare, aceasta ar urma să fie demisă în ședința Biroului Executiv de astăzi.

Potrivit ultimelor date anuntate de BEC, in Bucuresti Alianta 2020 USR-PLUS a obtinut 41,1% din voturi. Pe locul al doilea se situeaza PSD cu 16,7%, urmat de PNL – 15,8%, PMP – 8,1%, Pro Romania – 6,88%, ALDE – 4,1%.

Citeşte şi:

Cum a reuşit Papa Francisc să îi reunească pe români. „Prin discursul Papei, ne-am văzut pe noi înșine mai buni”

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.