Scandalul sexual care zguduie BOR. Cazul Episcopului Huşilor se va tranşa luni

16 iulie 2017 - 11:15 -


Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a confirmat deja că în înregistrarea porno se află Episcopul Huşilor, Corneliu Bîărlădeanu. Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei vor viziona luni înregistrarea cu care a fost şantajat episcopul Huşilor,vicarul administrativ Marian Timofte declarând sâmbătă că trebuie să se pregătească pentru Liturghie, motiv pentru care nu poate privi astfel de imagini.

„Având în vedere că e sâmbătă după-amiază, eu sunt preot şi trebuie să mă pregătesc pentru Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie de mâine (n.r. – duminică), nu pot să includ în pregătirea pentru Liturghie aşa ceva. Amân pentru luni dimineaţă”, a declarat Timofte la Antena 3.

Imaginile apărute în spaţiul public în care episcopul Huşilor este filmat în ipostaze intime cu un elev de seminar care la acel moment ar fi avut 17 ani au fost difuzate de Cancan, iar Patriarhia şi Mitropolia Moldovei au solicitat publicaţiei înregistrările.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Vasile Bănescu a declarat tot la Antena 3 că a fost pus în situaţia de a viziona imaginile şi că l-a recunoscut pe episcopul de Huşi.

Bănescu nu a exclus varianta, susţinută şi de Episcopul de Huşi Corneliu Bârlădeanu, conform căreia „imaginile sunt trucate”.

„Dacă această problemă devine una incontestabilă, Sinodul mitropolitan din Iaşi are datoria de a analiza cazul, de a estima consecinţele faptelor şi de a face propuneri de sancţionare sau recomandări, pe care ulterior le înaintează Sfântului Sinod”, a explicat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Cu acest film prono, arhimandritul Cristian Jitaru, de la Episcopia Huşilor, şi preoţii Gheorghe Damian, de la biserica din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, şi Răzvan Bumbu, de la Parohia Văleni, au încercat să-l şantajeze pe episcop. Cei trei preoţi au fost trimişi în judecată de DNA.

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei anunţat că „Sinodul mitropolitan a luat act cu tristeţe de existenţa în spaţiul public a unor dezbateri cu privire la presupuse abateri de natură morală, atribuite Preasfinţitului Corneliu, Episcopul Huşilor” şi urmează ca „forurile prevăzute de legislaţia bisericească în vigoare să rânduiască cele cuvenite în astfel de situaţii”. De asemenea, credincioşii sunt îndemnaţi să „stăruiască în rugăciune”.

„În ziua de 14 iulie 2017, s-a întrunit la Reşedinţa mitropolitană din Iaşi Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Sinodul mitropolitan a luat act cu tristeţe de existenţa în spaţiul public a unor dezbateri cu privire la presupuse abateri de natură morală, atribuite Preasfinţitului Corneliu, Episcopul Huşilor”, afirmă mitropolia într-un comunicat.

Citeşte şi: Până când îi va mai proteja legea pe şoferii băuţi?

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *