Schimbare majoră la Facebook, la zece ani după ce a distrus platforma MySpace

-


De la decăderea platformei MySpace, la sfârșitul anilor 2000, din cauza apariției Facebook, muzica a fost aproape în întregime absentă de pe rețelele de socializare.

În mod ironic, chiar Facebook este cea care acum vrea să aducă muzica înapoi la viață pe Internet. Compania a anunțat un parteneriat cu Warner Music Group, care va acorda licențe pentru utilizarea unor melodii în videoclipuri și în mesajele trimise de utilizatori pe Facebook, Messenger, Instagram și Oculus. Tranzacția le urmează celor încheiate cu Universal Music Group și Sony / ATV Music, oferind Facebook dreptul de-a folosi, practic, orice melodie.

De pe urma acestei înțelegeri vor profita și artiștii. „Catalogul nostru incredibil de melodii va fi reprezentat pe platformele Facebook și suntem încântați să colaborăm pentru a crea noi oportunități atât pentru compozitorii noștri, cât și pentru utilizatorii Facebook”, a declarat Eric Mackay, vicepreședinte al global digital strategy, Warner.

În afara platformelor de redare audio, muzica nu este în prezent găzduită pe Internet într-un cadru comunitar. Utilizatorii pot acum să partajeze melodii pe Facebook fără riscul încălcării drepturilor de autor, ceea ce reprezintă o problemă care încă afectează alte rețele sociale.

Cum înțelegerile mai sus menționate nu transformă Facebook într-o platformă deschisă pentru streaming de muzică, unii speculează că aceasta are în plan ca, până la urmă, să-și construiască propriul serviciu de acest tip.

De altfel, spun experții, Facebook pare să fie într-o misiune de a prelua orice serviciu pe care îl oferă Internetul, copiind caracteristici de pe alte platforme, inclusiv Yelp, LinkedIn, Craigslist și Snapchat. Momentul este, de asemenea, oportun: creșterea numărului de utilizatori cunoscuse, recent, o încetinire în special în rândul adolescenților, o audiență pasionată de muzică.

Citește și: 

Patru sfaturi de carieră pe care să ți le amintești toată viața

Cinci semne surprinzătoare care îți arată când cineva minte

În fiecare noapte ne supunem riscului de depresie. Ce obicei ar trebui să eliminăm

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.