Despre cum se înlocuiesc unii cu alții

-


Presa ridică în slăvi (poate pe bună dreptate, poate nu, depinde de bulă) curățenia pe care o face Orban prin ministere. Pleacă incapabilii social-democrați și vin profesioniștii liberali. 

Până o să scoată presa la lumină scamele din buricul PNL, trebuie să așteptăm. Dar asta m-a făcut să-mi aduc aminte de vremurile când eram tânăr student și credeam că aș putea încerca o carieră în politică, de partea taberei care astăzi e considerată PSD-ul pe galben. Nu-i ceva ce simt nevoia să ascund, nici de care să mă rușinez. În 6 luni de politichie, activă în plină campanie electorală, am învățat mai mult decât dacă mă uitam patruzeci de ani la Antena 3.

Mi-am amintit cum, undeva pe listele electorale (parcă erau niște europarlamentare în perioada aia), erau și numele unor sponsori de partid. Oameni absenți cu inițiativă și idei în structura partidului, dar îndeajuns de potenți financiar încât cotizația lor de partid să includă mai multe zerouri, să fie în euro și să le aducă la pachet un potențial loc de muncă la Bruxelles. 

Pentru că eram tânăr și mă frustra nedreptatea modului în care se înfăptuiau listele electorale, mi s-a explicat faptul că „așa merge treaba”. Apoi am aflat destul de repede că numeroase locuri de muncă de prin ministere, multe posturi parcă inventate pentru unii invitați pe un salariu frumos să joace Solitaire, erau oferite cadou sau la șantaj. 

Se știau combinații amoroase distrugătoare și se purtau pe telefon dovezi irefutabile care transmiteau un singur mesaj: „vreau un loc călduț la ministerul X. Și e bine să-l primesc”. Și cine cere primește. 

Asta nu înseamnă că în partidul respectiv nu erau și oameni de ispravă, dar majoritatea lor se plimbau prin scări de bloc și vorbeau cu electoratul. De cele mai multe ori, în numele unor falși care săreau prin partid călare pe cardul bancar. 

Acum nu rămâne decât ca bula foarte îndrăgostită de anti-PSD să nu fie orbită și să privească „cu atenție și îngrijorare” eventualele dovezi de mânjală și nepotism din proaspătul guvern. Cu siguranță se găsesc câteva dovezi. 

Citește și:

De ce sunt politicienii români traseiști?

Moliere, răspunde bă!

„Nu se poate mai rău”. Crezi?


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.