Sclavagismul modern și-o piramidă OMV Petrom?

-


Să spunem că ești angajat OMV Petrom. Nu ești sus, printre elefanți, dar nici nu ștergi pompele prin benzinării. Ești în „clasa de mijloc” a celei mai mari companii din România.

 

Și-ntr-o zi se propagă știrea că pleacă șefa. Patroana. Nașa. Mariana Gheorghe „se retrage” și comunicatul în limbaj corporatist anunță că femeia care a domnit 10 ani peste mamutul care este OMV Petrom este „disponibilă pentru altă provocare”. Tonul este atât de funebru încât ai impresia că Mariana Gheorghe pleacă să „conducă OMV Petrom cu îngerii”. Dar nu.

Mariana Gheorghe a plecat din OMV Petrom fiind cercetată pentru un plin de nasoale. Devalizare, nepotism sinistru, trafic de influență. Dar până la sentința finală aplicăm prezumția de nevinovăție, precum în cazul lui Dragnea.

Subiectul acestui articol nu-l face personalitatea și nici dosarul doamnei Mariana Gheorghe.

La plecarea din OMV Petrom a avut parte de o surpriză. Una care l-ar face pe liderul nord coreean să se-nfurie de gelozie.

La fereastra biroului Marianei Gheorghe s-a pus în scenă debarcarea faraonică a unei femei care, până la pronunțarea justiției, a fost „șefa”. Un concert în miezul zilei, de aproximativ 10.000 de euro, cu Horia Brenciu (de a cărui calicire și lipsă de coloană m-am plictisit) și un spectacol cu cartoane omagiale.

Angajații au filmat momentul KimJongUnian, dar au fost somați apoi să scoată filmările de pe Facebook. Cel mai probabil liderii OMV Petrom și-au dat seama că totul e prea penibil pentru publicul larg. O astfel de filmare mi-a fost prezentată și trebuie să mă credeți pe cuvânt că n-ați mai văzut așa manifestare de la ultima defilare pentru Ceaușescu. Da, nea Nicu avea sute de mii de oameni, dar falsa adulare e prezentă și-n 2018.

Zeci de angajați OMV Petrom dansând ridicol în curtea companiei, pe lălăielile lui Brenciu, ținând în mână cartoane laudative la adresa femeii care, pe lângă devalizare/trafic de influență/nepotism (rămâne de stabilit…), le-a fost șefă, mentor, lider.

Le-a plăcut oamenilor să fie actori în circul ăsta? Voi ce credeți?

Din păcate, nu vă pot da clipul spre vizionare. Nu-mi permit un posibil proces cu OMV Petrom. Tot ce pot face e să nu mai alimentez niciodată de la ei. N-aș putea suporta gândul că din banii mei sunt plătiți niște oameni să danseze ridicol pentru conducere.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.