Scrisoare deschisă ministrului Apărării Naționale

-


Domnule ministru, a trecut mai bine de un an de la accidentul din data de 29 iulie 2017, când un camion aparținând Batalionul 30 Vânători de Munte s-a răsturnat într-o râpă, trei militari murind, alți nouă fiind răniți.

MApN comunicase atunci în stilul caracteristic: „Au fost prezentate măsurile dispuse la nivelul batalionului în urma accidentului din data de 29 iunie şi stadiul cercetărilor de natură administrativă desfăşurate de comisia numită de şeful SMG’’.

Noi însă, publicul, contribuabilii români sau, daca vă este mai uşor, votanții aceia care, din când în când, mai bagă un plic într-o urna de vot, nu am aflat nici până azi dacă acea comisie (sau altele!) a reuşit să ajungă la o concluzie în cazul acestui accident. Păsămi-te că, în buna tradiție militară, aceste ,,cercetări’’ continuă și în ziua de astăzi!

Da, știu și faptul că, acolo unde se produce un asemenea eveniment, trebuie musai să deschidă o anchetă și Parchetul Militar, iar confom legii, orice informație nu poate fi dată publicității până când această anchetă nu este gata. Iar ancheta – cum altfel – a început tot acum un an!
Acestea fiind zise, întrebările mele sunt de bun simț: dumneavoastră domnule Mihai-Viorel Fifor, în calitate de ministru al apărării, nu-i așa că sunteți nerăbdător să aflați cauza accidentului petrecut acum un an?

E adevărat că nu puteți să dormiți noaptea, iar ziua vă tot foiți în scaunul dvs. ministerial, știind că în urma acelui accident, printre altele, și un copil a rămas orfan? Nu-i așa că v-ați interesat, ați trimis o adresa oficială, sau măcar ați dat un telefon (prietenește desigur) ca să puneți întrebarea simplă: ,,băi, da’ mai durează dracului mult să anchetați un accident rutier?’’

Și, la final, de ce vă rog eu mult să răspundeți tocmai astăzi la toate aceste întrebări? Pentru că iată, sâmbăta trecută, un alt accident a îndoliat armata a cărei ministru parcă sunteți. A mai căzut un MiG. A mai murit un om. Au mai rămas rămas orfani alți doi copii. Și iar se vor face probabil ,,cercetările de natură administrativă desfăşurate de comisia numită de şeful SMG’’. Și, evident, (acest lucru este deja cert), procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au deschis o nouă anchetă…

Aștept răspunsurile dvs. și vă mulțumesc anticipat pentru ele!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.