Scrisoarea anti-Dragnea nu ar exista. Ponta: „Singurul lucru care îl interesează pe Dragnea e să câştige timp până când se rezolvă cu dosarele penale”

-


Scrisoarea prin care mai mulți lideri PSD i-ar cere lui Liviu Dragnea să facă un pas în lateral nu ar exista, a susținut Victor Ponta, vineri, într-un interviu la Adevărul Live. Fostul premier este de părere că singurul conflict real din PSD este între Gabriela Firea și Liviu Dragnea, iar tot ceea ce face liderul partidului este pentru propriul interes legat de rezolvarea problemelor penale.

 

Unele voci susțin că gruparea anti-Dragnea, condusă de Paul Stănescu și Niculae Bădălău, intenționează să o propună pe Viorica Dăncilă președinte interimar al partidului dacă va reuși să-l debarce pe Liviu Dragnea.

„E o scrisoare pierdută. În mod normal, ceea ce se întâmplă în PSD ar trebui să fie doar problema PSD, însă vorbim despre partidul care guvernează. În PSD nu mai sunt acele mecanisme democratice. În 2005, liderul istoric Iliescu a pierdut în faţa lui Geoană. În 2010, eu l-am învins pe Geoană. Acum există doar nivelul unu: Dragnea şi ai lui. Domnul Dragnea ar trebui să vorbească despre pesta porcină, un subiect al electoratului PSD. Eu nu cred că votaţii USR sau PNL au porci. Dragnea ar trebui să vorbească despre inflaţie, de ce cumpărm mai puţine roşii cu aceiaşi bani ca anul trecut? Nu se discută despre nevoile celor care au votat. Se discută aşa: Dragnea plus 10-15 oameni din jurul său: dăm amnistia sau nu, le mai dă bani sau nu, le mai dă funcţii sau nu. Aşa-zisa scrisoare nu există. Există un mod de negociere între Dragnea şi cei din jur. O să le dea ceva. Singurul conflict real e cel cu Gabi Firea”, a spus Ponta la Adevărul Live.

Fostul premier susține că suportul lui Dragnea în partid vine „din împărţirea resurselor”. „Nu cred că va apărea nicio scrisoare, nu cred că se va întâmpla nimic. Dragnea nu are suporterii lui, ca Iliescu. Dragnea cumpără. Azi se ceartă cu Bădălău, mâine îi dă ceva. El nu are prieteni. Suportul său vine din împărţirea resurselor. Dragnea împarte resursele statului. Problema e că avem un buget care nu doar că a ajuns la fund, ci se sapă şi mai jos. (…) Singurul lucru care îl interesează pe Dragnea e să câştige timp până când se rezolvă cu dosarele penale”, a mai spus Dragnea.

Postul TV fondat de Sebastian Ghiță, România TV, a anunțat încă de ieri că lui Liviu Dragnea i se pregătește debarcarea, fiind invocată o scrisoare de retragere a sprijinului politic semnată de câteva zeci de șefi de organizații județene ale PSD.

Printre organizațiile județene care nu l-ar mai susține pe liderul PSD se numără cele de la Cluj, Timiș, Caraș Severin, Ilfov, Vrancea, Dâmboviţa, Olt, Argeș, Buzău, Vaslui, Constanța, Giurgiu, Brăila și trei organizații de sector din Capitală.

Stănescu vrea unitate

Vicepremierul Paul Stănescu, unul dintre oponențiilui Liviu Dragnea, a făcut vineri apel la unitate şi a susţinut că nu a discutat cu alţi colegi de partid despre organizarea unui Comitet Executiv al PSD. Întrebat dacă ultimele discuţii din partid au avut rolul de a detensiona situaţia, Stănescu a răspuns afirmativ.

„Da, pentru că toţi colegii mei, despre care se vehiculau tot felul de lucruri, că a ieşit o scrisoare public, lucruri de care nici eu nu ştiu, am auzit doar din presă, tot mesajul colegilor mei, cel puţin la conferinţa de la Giurgiu, a fost un mesaj de unitate pentru toţi colegii noştri, pentru toţi românii până la urmă, pentru că de An Centenar cred că trebuie să ne dea Dumnezeu gândurile bune să fim uniţi, să apărăm interesele ţării noastre. N-am discutat acest lucru (organizarea unui Comitet Executiv – n.r. ), vă rog să mă credeţi că ştiu ce vorbesc. Nu, deocamdată nu”, a mai declarat Paul Stănescu.

Stănescu a dat asigurări că nu este interesat de nicio funcție de conducere în PSD.„Nu voi candida la nimic. Nu există nicio scrisoare şi nu voi candida la nimic. Ce v-am promis aia fac. Şi după referendum, să dea Dumenzeu să iasă bine, o să vedeţi că la Olt se întâmplă ce v-am spus”, a conchis Paul Stănescu.

Citește și:

Liviu Dragnea ar putea rămâne fără sprijin politic? Cine îi contestă poziția de lider


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.