Se cere debarcarea lui Toader de la Rectoratul Universităţii din Iaşi. ”Tudorel Toader the destroyer of romanian justice”

-


Probleme pentru fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader. Astfel, mai mulți protestatari au intrat, vineri, în aula unde se desfăşura conferința la care a participat acesta împreună cu președintele Curții de Justiție a UE și i-au cerut demisia de la conducerea Rectoratului universității ieşene.

Organizația civică Reset din Iași a protestat vineri dimineață în fața Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași împotriva fostului ministru al justiției Tudorel Toader, căruia i-au cerut demisia din funcția de rector. Aceştia au avut bannere pe care scria: ”Tudorel Toader the destroyer of romanian justice” / ”Don’t trust Tudorel Toader” / ”Demisia”.

De asemenea, pe trotuarul din faţa Universităţii din Iaşi s-au strâns semnături pentru demiterea lui Toader. Organizaţia civică Reset a anunțat încă de miercuri protestul anti-Tudorel Toader în fața Universității Cuza din Iași, spunând că face acest gest cu ocazia vizitei președintelui Curții de justiție a UE.

Protestul a fost denumit ”Iașul nu uită și nu iartă!”.

”Cei din UE trebuie sa afle că Tudorel Toader a fost complicele unor penali și că nu a plecat decât atunci când a fost dat afară. Tudorel Toader nu se poate preface că doi ani din cariera lui nu există și că în acest timp nu a făcut decât să fie în slujba unei coaliții toxice pentru democrația din România. Faptul că nu a fost până în totalitate servantul umil și nu a mers până la capăt cu demolarea justiției nu-l absolvă de răul pe care l-a făcut sistemului judiciar și nu-l face nici disident și nici erou, cum va încerca din nou să pozeze. Deja simpla revenire pe „tronul” de rector a reprezentat o noua insultă înghițită în mod regretabil de Senatul și colectivul de la universitatea Cuza din Iași. El este un contramodel pentru studenți și viitorii magistrați pe care îi pregătește, iar neluarea unei poziții pentru revenirea lui înseamnă acceptarea tacită a unui rău care sapă la temelia încrederii în instituțiile de învățământ superior din România. Iașiul nu iartă și nu uita că un simbol a fost pătat de rămânerea în funcție a unui rector care nu are nimic de-a face cu profesionalismul, verticalitatea și moralitatea”, a subliniat organizaţia civică Reset din Iaşi.

Şi Liga Studenţilor Iaşi i-a solicitat, joi, lui Tudorel Toader să îşi depună „urgent” demisia din funcţia de rector al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” şi a anunţat că „se pregătesc acţiuni de boicotare a admiterii la universitate”. Începând cu data de 25 aprilie, Tudorel Toader a revenit în poziţia de rector al Universităţii „Cuza”, după ce se autosuspendase din funcţie pentru a deveni ministru al Justiţiei.

Citeşte şi:

Moment important. Cine sunt cei 7 episcopi greco-catolici martiri care vor fi beatificați de Papa Francisc

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.