Victor Ciorbea, ești concediat!

-


Peste 124.000 de oameni au semnat petiția online prin care se cere Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, să-și prezinte demisia. Demersul are loc în contextul în care Avocatul Poporului a depus la Curtea Constituțională o sesizare privind articolul din Legea nr. 90/2001 care l-a împiedicat pe Liviu Dragnea să ajungă  prim-ministru.

Domnule Ciorbea, suntem nemulțumiți de felul în care vă derulați activitatea, acordând foarte puțină atenție cetățenilor și deosebit de multă grijă politicienilor acuzați sau condamnați pentru diferite ilegalități. Vă cerem să eliberați postul pentru cineva care pune interesul cetățeanului pe primul loc. Domnule avocat, sunteți concediat!”, se arată în petiția lansată joi.

„De când ocupă funcția de Avocat al Poporului, Victor Ciorbea s-a remarcat doar prin blatul evident pe care l-a făcut cu toți cei ce sfidează drepturile omului. Când au fost oameni călcați în picioare la Pungești, nu a avut nicio apăsare. Când mii de persoane cu dizabilități ar fi avut nevoie de implicarea sa, le-a întors spatele”, se mai scrie în petiția online, în care este pomenit și sprijinul pe care Avocatul Poporului l-a acordat „scriitorilor din pușcării”.

Avocatul Poporului a sesizat joi Curtea Constituțională pe legea care prevede că membrii Guvernului nu pot fi persoane care au suferit condamnări penale. Este vorba de actul normativ care l-a împiedicat pe președintele PSD, Liviu Dragnea, să pretindă funcția de premier.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *