Se înteţeşte conflictul dintre Kovesi şi Dragnea

16 iulie 2017 - 16:45 -


Ancheta Rise Project care a scos la iveală faptul că Liviu Dragnea ar controla firma Tel Drum prin acţiuni la purtător şi anchetele DNA privind afacerile Tel Drum l-au făcut pe liderul PSD să o atace dur pe Laura Codruţa Kovesi. Dragnea a declarat recent că se aşteaptă ca şefa DNA să îl ancheteze „şi dacă plouă”.  Kovesi a declarat într-un interviu pentru Ziare.com, întrebată despre acţiunile la purtător, că DNA poate verifica orice informaţie legată de bani şi circuite financiare. Ea susţine că a existat un dosar care a avut ca obiect firma Tel Drum, care a fost clasat în 2010, în timpul mandatului lui Daniel Morar.

„Putem verifica multe, problema este că informaţiile trebuie transformate în probe, pe care uneori le avem, uneori nu. Investigaţii financiare, despre conturi, despre active, despre acţiuni la purtător putem verifica, dar în final discutăm de probe. (…) Putem verifica orice informaţie legată de bani şi circuite financiare”, a declarat Kovesi.

Întrebată dacă a mai existat o anchetă privind firma Tel Drum, şefa DNA  a spus că a fost clasat un dosar privind societatea Tel Drum în 2010, dar nu a dorit să precizeze dacă această cauză avea legătură cu Liviu Dragnea.

„A existat un dosar Tel Drum soluţionat în 2010 cu o soluţie de netrimitere în judecată (…) Nu am citit în mod special acel dosar (…) Nu pot să vă confirm sau să va infirm dacă avea legătură cu Liviu Dragnea”, a mai arătat Laura Kovesi.

„Ştiţi ceva, mă aştept să fiu audiat de doamna Kovesi pentru orice se întâmplă în ţara asta. Şi dacă plouă. Nu cred că mai e vreun secret pentru cineva că sunt ţinta acestei doamne de foarte mult timp. N-am nicio legătură cu Tel Drum”, a spus Dragnea.

Procurorul şef al DNA susţine că Direcţia nu are prestabilite „ţinte” dintre oamenii politici, ci doar fapte care ţin de lupta anticorupţie.

„Noi investigăm fapte care sunt date în competenţa noastră. Simplul fapt că o persoană deţine o anumită funcţie sau are o avere nu înseamnă că trebuie să deschidem o investigaţie. Nu alegem ţinte, nu anchetăm o persoană pentru că are cinci vile, pentru că e prim-ministru sau ministru. Noi investigăm fapte”, a mai precizat Kovesi.

Dragnea: Anchetele au pornit cu informaţii din DNA

Dragnea susţine că anchetele Rise Project au pornit cu informaţii din DNA, care au fost folosite să justifice apoi anchete DNA.

„Nu cred că mai e cineva copil care să creadă că anchetele făcute de diverse site-uri au fost ca rezultat al cercetării acelor site-uri”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a fost întrebat ce arme are pentru a se „lupta” cu aceste presupuse atacuri la adresa sa. „Ce arme, că n-am pistoale? N-am decât partidul şi Parlamentul, atât”, a spus liderul PSD.

După investigaţia Rise Project, DNA a dat un comunicat în care a precizat că există un dosar deschis în 2016, in rem, privind o parte din informaţiile din anchetă. De asemenea, DNA s-a sesizat din oficiu, luni, într-un nou dosar penal în care a fost începută urmărirea penală „in rem” pentru infracţiuni asmilate corupţiei, „în legătură cu alte aspecte” conţinute în investigaţia jurnalistică publicată joi de Rise Project.

Astfel, Adrian Ionuţ Gâdea, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării şi fost preşedinte al CJ Teleorman, este urmărit penal, fiind acuzat că, ajutat de Mircea Dumitrescu, fost administrator public al judeţului Teleorman, a încheiat ilegal trei contracte cu o firmă şi cu o persoană pentru închirierea de părţi din insula Belina şi braţul Pavel al fluviului Dunărea, pentru creşterea peştelui pentru pescuit sportiv şi agrement.

Citeşte şi: Salariile nesimţite ale celor care gestionează drumurile morţii în judeţul Braşov

Scandalul sexual care zguduie BOR. Cazul Episcopului Huşilor se va tranşa luni

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *