Se lucrează intens la crearea celui de-al treilea partid de forță, ca alternativă la PSD și PNL

-


Partidul Conservator, condus de Daniel Constantin, și Partidul Liberal Reformator, înființat de Călin Popescu Tăriceanu, vor fuziona în cel mai scurt timp și vor forma cel de-al treilea mare partid politic din România, care se dorește o alternativă la PSD și PNL. Noua formațiune politică va avea doi copreședinți, pe modelul PNL.

„Fuziunea PLR-PC a intrat în linie dreaptă! Marţi a avut loc o şedinţă comună a conducerii Partidului Liberal Reformator şi a Partidului Conservator pentru a pune la punct ultimele detalii cu privire la fuziunea celor două partide. O comisie mixtă, formată din opt membri ai PLR şi opt membri ai PC, a discutat anumite aspecte referitoare la protocolul de fuziune, statutul noului partid şi programul politic al acestuia. Precizăm că va fi o fuziune între cele două partide politice şi nu o alianţă”, se arată într-un comunicat de presă.

Partidul va fi de centru și se va adresa clasei de mijloc, celor care lucrează în serviciul public,  întreprinzătorilor din toate sectoarele economiei și  practicienilor profesiilor liberale.

Preşedintele PC,Daniel Constantin, declara, în martie, că Biroul Executiv Central al partidului a aprobat prin vot începerea negocierilor cu PLR pentru realizarea unei fuziuni.

 Situația incertă a lui Constantin în PC
Poziția lui Daniel Constantin în fruntea partidului a devenit incertă la începutul anului, când a picat în dizagrația profesorului său politic Dan Voiculescu, fondatorul PC. „Anul 2015 va fi anul în care Băsescu, Udrea, Macovei, Emilian Eva, Camelia Bogdan, Daniel Constantin vor fi judecaţi de Dumnezeu, dar şi de justiţie. Acelaşi lucru se va întampla şi cu acoliţii lor (Sorin Oancea, Mihai Craiu, Dan Andronic). Eu nu-mi doresc decât ca justiţia să facă dreptate”, scria Voiculescu, pe blog, la începutul anului.
Totul a pornit de la faptul că, în august 2014, pe când Voiculescu se afla în plin proces pentru privatizarea frauduloasă a Institutlui de Cercetări Alimentare (ICA), Ministerul Agriculturii, condus de Daniel Constantin, si-a menţinut calitatea de parte civilă pentru a-si recupera prejudiciul.
La începutul anului, unele voci din partid cereau schimbarea lui Daniel Constantin şi, implicit, organizarea de urgenţă a unui congres, cel târziu până în luna martie. În cărţi pentru preluarea conducerii PC-ului s-ar fi aflat Cristian Popescu Piedone, primarul de la Sectorul 4, creditat cu cele mai mari şanse, şi senatorul PC Vasile Nistor.
Însă, pentru a se asigura că încă mai are susținere în partid, liderul PC a plecat cu mai mulți conservatori la un hotel la munte. Ca urmare, congresul nu a mai avut loc, iar poziția lui Daniel Constantin a rămas neatinsă. Un nou congres este preconizat pentru sfârșitul acestei luni.
Dar, un semn că lucrurile în PC nu sunt limpezi este și scrisoarea eurodeputatei Maria Grapini, care a anunțat luni că pleacă din partid. Aceasta i-a transmis lui Constantin o scrisoare deschisă în care îi reproșează faptul că nu a muncit niciodată pentru ca partidul să devină o forță.
„Întrebarea pe care o adresez public este următoarea: dacă nu ați mai vrut să aveți de-a face cu Președintele fondator al PC și cu Partidul Conservator, de ce nu ați plecat din partid? Moral era să plecați și să lăsați partidul fondatorilor și celor care au crezut în el. Măcar atâta lucru puteați face, pentru cât ati primit de la PC!”, a scris Grapini, pe pagina sa de Facebook.

În prezent, PC şi PLR formează grupuri parlamentare comune la Senat şi la Camera Deputaţilor.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

bookmark icon