Se va renunța la Declarația 600. Un singur formular pentru declararea veniturilor

-


După ce au pus pe jar contribuabilii care au venituri din activităţi independente din cauza Declarației 600, guvernanții vin cu o nouă idee: un formular specific care se va depune o singură dată și în baza căruia se va face o singură plată la final de an. Anunțul a fost făcut joi seară, la Antena 3, de Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici. Contribuțiile sociale vor fi plătite în baza unei estimări pe care o face fiecare cetățean.

„Vom avea actul normativ care va spune foarte clar ce trebuie să facă fiecare contribuabil: o declaraţie şi o plată unică în timpul unui an. În primul rând, nu se va merge pe realizat, ci se va merge pe o sumă estimată de cel care este vizat. Cei care au depus (Formularul 600 – n. r.) nu trebuie să o mai facă. Sunt vreo 38.000 de depuneri la ghişeu sau electronic de Formulare 600 pe vechea legislaţie, dacă nu mă înşel. Aceşti oameni nu trebuie să mai depună aceste formulare. Doar dacă ei consideră că sumele din aceste formulare sunt la fel cu estimările pe care vor să le facă pentru acest an… Dacă vor să facă o estimare sub aceste sume, atunci pot să o facă.

Deci, are un formular în care depune estimarea şi are o plată pe final de an. Să uităm cu toţii de logica de până acum. Este vorba despre un singur formular de depunere a acelei estimări şi o singură plată, moment la care, dacă sunt variaţii faţă de cea estimată iniţial, se face în mod automat şi reglarea, şi plata atunci. Va fi, aşadar, un singur formular şi o singură plată la final de an şi nu mai depun cei care au depus. Se merge pe estimare. Vor fi foarte multe lucruri normale, de bun simţ în noua abordare”, a declarat Teodorovici, la Antena 3.

Până la finalul lunii februarie, a mai precizat Teodorovici, „acest mecanism va fi prezentat doamnei prim ministru, prezentat public şi discutat, pentru ca lumea să fie mulţumită”.

Mai puteți citi și:

Liberalii cer să se renunțe la transferul contribuțiilor sociale. Anomalia în cazul contractelor part-time


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.