UPDATE. Ședință fără rezultat la PSD. Tudose nu renunță însă la ideea restructurării guvernului

-


Comitetul Executiv al PSD (CExN) s-a reunit, luni, începând cu ora 14.00, pentru câteva decizii importante. S-a dat însă numai un vot pentru propunerea senatorului PSD Ioan Deneș în fruntea ministerului Apelor. Deși s-a vorbit despre restructurarea guvernului, o astfel de decizie va fi luată la CExN din 28 ianuarie, de la Iași.

UPDATE 18.40: Tudose, la finalul ședinței PSD: „Voi propune partidului restructurarea guvernului la CExN de la Iași, de la finalul lunii”

UPDATE 16.40: Senatorul Ioan Deneș este propunerea PSD Bistrița pentru ministerul Apelor.

UPDATE 15.00: Jurnalistul Mălin Bot a fost ridicat de jandarmi din fața sediului PSD pentru a fi dus la secție. Alături de alți protestatari #rezist, el a veni luni în fața sediului PSD pentru a protesta față de conducerii PSD.

UPDATE 14.00:  Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că îl susține în continuare pe premierul Mihai Tudose și că nu se impune organizarea unui congres extraordinar al partidului,

Știrea inițială

Tot în ședința de astăzi ar putea fi discutate convocarea unui congres extraordinar şi modificarea Statutului PSD.

Întâlnirea de astăzi, dintre taberele Dragnea și Tudose, care luptă pentru puterea în partid, ar putea să nu ducă la niciun rezultat, potrivit unor surse din PSD, dar reprezintă o ocazie bună de a vedea cine se poziționează de partea lui Dragnea și cine merge înainte cu Tudose.

Înainte de întâlnirea de la ora 14.00, Mihai Tudose i-a chemat la sediul Guvernului pe vicepremierul Marcel Ciolacu, Adrian Tutuianu (fost ministru al Apărării), Felix Stroe (Transporturi), Gheorghe Șimon (Economie) și Marian Oprișan.

Preşedintele Executiv al PSD, Niculae Bădălău, a spus recent că Guvernul ar putea fi restructurat, iar Executivul ar putea include 16 – 17 ministere, faţă de 24, câte sunt în prezent, el apreciind că este necesar şi un Congres al partidului. În replică, vicepremierul Paul Stănescu a afirmat că un congres al partidului nu ar fi tocmai o soluţie bună şi că Guvernul Tudose nu ar trebui restructurat.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara, la finalul anului trecut, că în ianuarie va avea loc o discuţie privind eventuala necesitate a modificării structurii Guvernului.  El s-a declarat mulţumit de activitatea premierului Mihai Tudose.

„Trebuie să vedem anul viitor dacă forma Guvenului este cea mai bună, dacă este nevoie sau nu să se procedeze la o restructurare a Guvernului. Dacă da sau nu”, afirma Dragnea la România TV.

Și premierul Mihai Tudose a afirmat atunci că în luna ianuarie va avea loc o evaluare, dar nu doar a Guvernului, ci la nivelul tuturor zonelor de decizie, referindu-se şi la şefii de agenţii, secretarii de stat, membri în consilii de administraţie. El a afirmat că vor fi luate măsuri de eficientizare. „Va fi o discuţie în coaliţie şi nu neapărat a Cabinetului, ci a tuturor celor care sunt puşi să ia nişte decizii, să pună în aplicare decizii, începând cu şefii de agenţii, secretarii de stat, membrii în CA, în AGA”, preciza Tudose.

Secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu a lansat ideea modificării Statutului PSD în privinţa criteriilor de integritate.

”Schimbarea ar fi foarte simplă: până nu eşti condamnat definitiv nu îţi pierzi calitatea nici de lider, funcţia pe care o deţii sau membru de partid. Suntem foarte solidari cu colegii noştri care păţesc astfel de lucruri. Au fost perioade când am avut aproape 94% dintre primarii PSD într-o formă de anchetă ANI, DNA… A fost pur şi simplu urgie vizavi de colegii noştri”, a declarat Codrin Ştefănescu, la Digi24.

Cu o zi înainte de CExN, fostul ministru al Apărării Adrian Ţuţuianu, dat afară din Guvern, l-a criticat pe Liviu Dragnea.

”Probabil că am deranjat pe anumiţi colegi, foarte mulţi sau unii dintre ei care aveau putere de decizie, inclusiv preşedintele partidului. Probabil că a avut anumite nemulţumiri faţă de faptul că eram foarte vizibil, apreciat şi de cei cu care lucram în minister, dar şi de presa naţională, unde n-aţi auzit critici la adresa mea legate de minister. Este o etapă, este o şcoală. În două luni am făcut un master pe apărare naţională şi e foarte utilă în conturarea profilului meu de lider politic şi de administraţie. Este o etapă în care am învăţat că în politică nu contează numai munca serioasa, ci uneori contează mai mult să relaţionezi cu ceilalţi, să aloci mai mult timp relaţiilor umane”, a declarat Adrian Tuţuianu într-o emisiune la postul local Columna TV.

În curs de actualizare


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.