Şefului Tudose

-


Lumea l-a criticat pe Tudose că ţine şedinţe de guvern parţial televizate, în partea vizionabilă pentru tot poporul acesta arătând prostimii cine e boss-ul, după modelul şefului de autobază.

Desigur că atitudinea de Gigi Durul, care la o adică poate să şi închidă un non-stop, a prins la public. Trebuie să recunoaştem că îl ajută şi faţa. E român de-al nostru, verde, din Vaslui.

De acum înainte însă, trebuie să ne rugăm ca încreţiturile de pe fruntea premierului să fie şi circumvoluţiuni cerebrale. Altfel, doar cu nişte ridicări de ton în public nu prea vom scăpa ușor de Dragnea.

Pentru că de acum lucurile sunt clare: Tudose şi Dragnea nu mai sunt prieteni. Slavă Domnului! Şi totodată, o chestiune de aşteptat, având în vedere că politica presupune ambiţii iar permanenta interzicere a accesului lui Dragnea la funcţia de prim-ministru repezintă o mare slăbiciune. Dragnea e nevoit să guverneze prin interpuşi ce nu întotdeauna pot rămâne loiali, mai ales după ce dau de gustul puterii care cere şi mai multă putere.

Ieri seară, la Sinteza Zilei,  Tudose a făcut public faptul că relaţiile sale cu şeful PSD s-au deteriorat. Mai mult ca sigur că de acum încolo vom asista la un conflict public între cei doi grei ai social-democraţiei din România. Rămâne de văzut dacă prim-ministrul a învăţat ceva din experienţă lui Grindeanu. Căci fără îndoială, în următoarele zile Dragnea va face mutări decisive pentru a-şi păstra rolul de şef de necontestat al PSD. Şi numai dacă ne uităm la debarcarea cea de curând a fostului ministru MApN, Adrian Ţuţuianu, suspectat de intrigi la adresa conducerii PSD, ne dăm seama că Dragnea este capabil de subtilităţi deosebite pentru a-şi păstra autoritatea. Are sângele rece precum al ştiucilor lacului Belina. Şi chiar va trebui să fie și mai subtil, pentru că o a doua comedie cu o moţiune împotriva propriului guvern, în acelaşi an, este de neimaginat.

Pe de altă parte, Grindeanu a fost relativ uşor de dat jos pentru că a avut oarece scrupule. Cine ştie, poate induse în subconştient chiar de momentul tragic al ordonanţei 13, când a înţeles că un politician nu poate merge chiar cât vrea el de departe. Din acest puct de vedere, Tudose este virgin. Bătăile de cap pentru români au venit tocmai din partea membrilor guvernului apropiaţi lui Dragnea. Exemplul cel mai potrivit este cel al Ministrului Muncii, Olguţa Vasilescu, care a fost capabilă să facă o lege a pensiilor care amărăște pe toată lumea.

În concluzie: hai Tudose, fă-te şef mai cu talent!

Citește și:

România ideală e un salam într-o fântână


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *