Semimaratonul Internațional București ar putea fi certificat cu Silver Level

-


Organizatorul de competiţii de alergare urbană Bucharest Running Club va solicita Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF) acordarea certificatului Silver Level, al doilea ca importanţă, pentru Semimaratonul Internaţional Bucureşti, a anunţat, preşedinta clubului, Valeria Răcilă van Groningen.

„Putem anunţa candidatura la Silver Level pentru Semimaratonul Bucureşti, cred că putem să sărim o etapă. După cum se ştie maratonul este certificat Bronze Level. Vor veni nişte persoane de la IAAF şi sper să obţinem acest nivel”, a declarat Valeria Răcilă van Groningen.

În schimb, ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a afirmat că Bucureştiul merită să se găsească printre capitalele mari ale lumii care organizează competiţii la nivel înalt: „Sunt foarte fericit că Bucureştiul intră în circuitul marilor capitale care organizează competiţii de mare anvergură. Bucureştiul are mare nevoie de astfel de competiţii şi e un lucru important pentru noi ca ţară şi pentru ceea ce înseamnă mişcare în România. M-aş bucura să avem parte de astfel de competiţii în cât mai multe judeţe, pentru că e extrem de important să le spunem copiilor despre beneficiile pe care le aduce mişcarea. Voi face tot ce îmi stă în putinţă să avem o finanţare corectă pentru sportul românesc, dacă ne dorim în continuare să ne mândrim cu sportivii noştri. Sper să avem aprobat şi bugetul pentru că trebuie să dăm drumul la finanţare, suntem într-un an preolimpic şi avem nevoie de o finanţare corectă”.

Reprezentanţii Bucharest Running Club au anunţat şi datele competiţiilor pe care le organizează în acest an: Bucharest 10K&Family Run (7 aprilie), Bucharest Half Marathon (11-12 mai), Bucharest Marathon (12-13 octombrie) şi TerraLonga Trail’n’Bike (17-18 august). Această ultimă competiţie se află la prima ediţie şi include probe de alergare montană şi mountain bike în zona Tărlungeni.

Citește și:

 UPDATE. Summitul SUA-Coreea de Nord s-a încheiat. Trump: „Nu va mai face teste nucleare. Am încredere în cuvântul său”

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.