Serena Williams, prima tenismenă din circuit care şi-a anunţat participarea la US Open. Simon Halep, incertă?

-


Fostul lider mondial al WTA, tenismena americană Serena Williams este prima sportivă care şi-a confirmat participarea la turneul de Grand Slam de la US Open, în pofida îngrijorării afişate de mai multe vedete ale circuitului profesionist, din cauza crizei coronavirusului, scrie AFP. În schimb, Simona Halep (locul 2, ATP) este posibil să nu joace la turneul de Grand Slam de la US Open, din cauza protocolului sanitar strict impus de organizatori, potrivit Reuters.

„Aştept cu nerăbdare să joc la US Open 2020. Cred că Federaţia americană va face o treabă bună pentru a se asigura că toată lumea va fi în siguranţă. Este o nebunie. Sunt încântată”, a precizat Serena Williams, prin intermediul unui mesaj video.

Marţi, guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a dat undă verde Federaţiei americane de Tenis (USTA) pentru organizarea turneului, mult timp ameninţat de pandemie.

Prezenţa Serenei Williams reprezintă o susţinere puternică pentru USTA, care şi-a văzut proiectul contestat de mai mulţi jucători, între care starurile Novak Djokovic şi Rafael Nadal, scrie AFP.

Djokovic, actualul număr unu mondial, a calificat drept „extreme” directivele sanitare şi de securitate propuse iniţial, în timp ce Nadal a estimat că nicio competiţie nu ar trebui reluată „cât timp situaţia nu este în totalitate sigură”.

În momentul de faţă, nici Simona Halep nu este sigură 100% că va participa la US Open din cauza protocolului strict anti-COVID 19.

”Toată lumea aşteaptă un anunţ oficial al detaliilor legate de US Open şi de restul sezonului în circuit. Dar dacă aceste condiţii pentru US Open sunt cele apărute în presă, după cum a mai spus Simo în repetate rânduri, e puţin probabil să joace”, a adăugat purtătoarea de cuvânt a Simonei Halep, pentru Reuters.

Pe de altă parte, antrenorul Simonei Halep, Darren Cahill, a declarat săptămâna trecută, pentru Reuters, că protocoalele sanitare sunt ”incredibil de dificile” şi probabil nu vor fi acceptate de dubla campioană de Mare Şlem (Roland Garros 2018, Wimbledon 2019).

Potrivit noului protocol prevăzut, jucătorii vor fi testaţi pentru Covid-19 înaintea plecării lor la New York, unde se va derula şi turneul Masters 1.000 ATP mutat de la Cincinnati (22-30 august), urmând să fie supuşi apoi altor teste la sosirea lor şi pe tot parcursul sejurului în metropola americană, o dată sau de două ori pe săptămână.

„Nu vom putea împiedica în totalitate o persoană să contracteze maladia, însă vom putea împiedica o epidemie majoră”, a declarat dr. Brian Hainline, preşedintele grupului de consiliere medicală al USTA.

 

Citeşte şi:

Simona, încurcată de protocolul sanitar de la US Open


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.