Sevil Shhaideh vine astăzi la DNA

-


Vicepremierul Sevil Shhaideh se va prezenta, astăzi, la ora 14, la sediul DNA, unde a fost citată de procurori pentru a da noi declarații în dosarul privind trecerea Insulei Belina de la Apele Române la Consiliul Județean Teleorman, scrie Digi 24.

Sevil Shhaideh este cercetată pentru fapte petrecute în perioada în care era secretar de stat în cadrul Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Astfel, ministrul Dezvoltării este acuzat de procurorii anticoruție că, în perioada în care era consilier de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, împreună cu alte patru persoane – o directoare din cadrul MDRAP și trei angajate din cadrul Biroului de Cadastru Alexandria și Teleorman, s-a ocupat de trecerea unei părți din Insula Belina și a brațului Pavel din proprietatea statului în proprietatea județelui Teleorman și administrarea Consiliului Județean Teleorman, pentru ca apoi să fie închiriate ilegal unei firme private.

 Procurorii DNA  susţin că statul român a fost prejudiciat, prin lipsirea  dreptului de administrare asupra insulei Belina și a  brațului Pavel.

De asemenea, procurorii mai  cer aviz pentru urmărirea penală a deputatei social-democrate Rovanei Plumb, ministrul al Fondurilor Europene, acuzată de complicitate la abuz în serviciu.

La rândul său, premierul Mihai Tudose a declarat, luni, că  cel puțin trei membri ai Guvernului vor fi remaniați.

“Aş minţi dacă aş spune că toate lucrurile sunt în ordine. Unele nu sunt în ordine deloc. Dar nu iese nimeni la pensie din această funcţie. Aţi pomenit de acel sondaj. Nu ai cum să cazi în într-o lună 20 de procente. Dacă românii nu mai cred în ce facem, plecăm acasă toţi. Dacă lucrurile stau aşa, analizăm. Ori sunt eu de vină, ori sunt lucrurile din Guvern. Prezenţa unor miniştri cu probleme penale, lipsa de rezultate. Săptămâna asta voi lua nişte decizii. Mai sunt cel puţin încă doi miniştri pe care o să-i rog să părăsească guvernul, pe lângă cei cu probleme penale, care creează probleme şi la nivel de percepţie publică şi la nivel de Comisie Europeană”, a conchis Mihai Tudose.

Citeşte şi:Costoiu și Pescariu, cercetați sub control judiciar în dosarul „Cutezătorii”

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *