Shaormeriile ar putea fi interzise. Cum motivează Uniunea Europeană

-


O shaorma savurată noaptea târziu ar putea fi în curând istorie, dacă un proiect de lege de la nivelul Uniunii Europene ar intra în vigoare.

Legislația ar face ca restaurantele de tip ”doner kebab” să devină ilegale în întreaga Uniune Eurpeană. Motivul ar fi fostafții pe care îi conțin unele preparate vândute în astfel de localuri, care ar putea avea legătură cu apariția bolilor cardiovasculare.

Se estimează că 200.000 de persoane lucrează în această industrie, extrem de profitabilă, în Europa. În Germania s-ar afla cele mai multe astfel de restaurante – aproximativ 16.000.

Comisia Executivă a UE a propus inițial să se autorizeze oficial utilizarea fosfaților în carnea de oaie și carnea de vită care ajung în magazine. Cu toate acestea, la începutul acestei săptămâni, Comisia pentru Sănătate a votat împotrivă, exprimând îngrijorarea că aprobarea folosirii fosfaților ar expune consumatorii la un risc mai mare de boli de inimă, potrivit unor studii recente în domeniul sănătății care sugerează o legătură între cele două.

Proprietarii de shaormerii spun că această carne are nevoie de aditivi pentru ca aroma ei să se păstreze până când ajunge în localul lor și acuză UE de „discriminare”, deoarece unele mezeluri care conțin fosfați ar fi, totuși, permise.

Cei mai vocați opozanți ai acestui proiect de lege sunt în Germania, unde kebab-ul este incredibil de popular. Cu toate acestea, preparatele vândute în shaormerii sunt cunoscute și consumate și în Europa de Est și chiar și peste Ocean, în SUA.

Citește și: 

Cele patru informații pe care ar trebui să le publici cât mai des pe Facebook

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.