Și totuși, dacă se prăbușea tavanul Parlamentului?

-


Joi dimineață s-a prăbușit tavanul unei școli din București. N-ați auzit nimic, nu? Nici n-aveați cum, e vorba de o școală de la periferie, unitate de învățământ din Rahova, sectorul 5. De acolo nu răzbat decât manelele, nivelul scăzut de orice și mizeria care ajunge uneori la nivelul primelor etaje.

Știrea s-a transformat în moloz,

precum resturile de tavan, fiind aruncată în obscuritate de dragul unor informații mai mult sau mai puțin relevante. Oricum, cui îi pasă de elevi, mai ales de unii din Rahova? Să fie mulțumiți că au patru pereți și un acoperiș – parțial – sub care să citească despre gloria acestui popor mesianic.

Verdictul martorilor e dur: dacă elevii nu erau plecați cu programul „Școala Altfel” – sinistră ironie – oricine era prins sub dărămături murea. Responsabilii au scăpat la mustață.

Totuși, cineva a murit

strivit sub tavanul mucegăit de mai bine de un an. Nimeni n-a remarcat faptul că sub acele resturi de „investiție” în educație zace speranța că într-o zi ne vom bate de la egal la egal cu vesticii privind calitatea procesului educațional. Un, aparent banal, tavan din Rahova a strivit șansa la perspectivă.

Nu-i o dramă. Măcar știm că tavanul românesc mucegăit rezistă mai bine de un an. Asta e de Cartea Recordurilor.

Tragic era dacă se prăbușea

tavanul Casei Poporului. Acolo durere și suferință. Durerea politicienilor, nevoiți să muncească în condiții inumane și suferința contribuabililor, forțați să repare un tavan la un preț de 10 ori mai scump, făcut printr-o combinație cu cine știe ce firmă deținută de X-ulescu.

Mă gândeam și la situația în care cădea tavanul Catedralei Mântuirii Neamului, dar la câți bani a înghițit nu-s șanse să pățească vreodată ceva. Poate cel mult să se ciobească chipul Preafericitului de pe clopote.

Între timp, elevii școlii din Rahova vor învăța că n-au motive să trăiască-n România sub tavanul nesigur al altei unități de învățământ.

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.