România, de la săracie la viol

-


România nu e o țară sigură. Pentru aproape nimeni. Sunt multe lucruri și persoane care-ți pot curma suferința, de la un ghiveci care-ți cade în cap până la stresul care te îmbolnăvește de nu te vindecă nici spitalul construit de cei care au pus bazele suferinței tale.

Dar e o țară foarte periculoasă pentru femei. Și n-are rost să ne scufundăm în sofisme penibile precum „lasă, că nu-i ca-n X țară africană, ori Y zonă musulmană”, de parcă gloria acestui neam vine doar prin comparații cu țări mai înapoiate.

Dacă ai ajuns să consumi bunuri și obiceiuri precum persoanele din lumea civilizată e normal să pretinzi același grad de siguranță. Și din punctul ăsta de vedere România suferă dramatic.

Departe de egalitatea de șanse, de salariu, ori lauda de sine a unor companii care se afișează lăutărește cu conducerea feminină, România e o țară în care violul încă zburdă liniștit. Nici n-a trecut mult timp de când 7 băieți din Vaslui au devenit eroi pentru mulți români că și-au oferit trupurile unei tinere. Știe lumea că ea a vrut să fie abuzată.

De curând o altă întâmplare (tot din Vaslui, ca un făcut) a ajuns în atenția presei. De data asta trei tineri au violat o femeie și au lăsat-o să moară pe câmp. Ne putem aștepta la pedepse ușoare pentru că presiunea și energia karmică a opiniei publice va convinge judecătorii că victima era o fetișistă care dorea să fie posedată trupește într-un câmp de trei vlăjgani.

Dar nesimțirea violului n-are a face cu agresorii. Pe ăia îi putem băga într-un frumos tomberon pe care scriem „aprope nici măcar o șansă de reabilitare”. Jenantul situației, motivul pentru care toate româncele ar trebui să-și pună amintirile și idealurile într-o valiză și să plece, e că organele n-au empatie. Cât de metaforic…
Prezente pe 8 Martie la un protest pașnic împotriva pedepselor mici date violatorilor, mai multe femei au fost amendate de jandarmi. De parcă jandarmii nu erau îndeajuns de antipatizați. Parcă unii sunt chitiți să arate că sunt proști și inumani.

Nu, nu e o țară sigură pentru femei. Riști să te trezești violată și batjocorită de opinia publică. Justiția e inaptă și jandarmeria te amendează pentru că suferi. Aproape că trebuie să faci gimnastică mentală pentru a mai da de un motiv pentru care să merită această țară urmași. Cel puțin nu unii făcuți de organe sexuale feminine abrutizate. Țara asta merită copii făcuți în eprubetă.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.