Simona, pregătită să joace din nou în circuit. „Se simte bine și are șansa să lucreze pe zgură”

-


Fostul lider mondial al WTA, Simona Halep (locul 2, WTA) se antrenează intens în aceste zile la Bucureşti şi este pregătită să revină din nou în circuit, cel mai probabil în luna august la turneul de la Palermo. Până atunci, sportiva noastră îşi face timp între antrenamente ca să ţină permanent legătura cu fanii pe reţelele sociale, unde postează poze şi scrie despre momentele fabuloase trăite anul trecut la Wimbledon.

În momentul de faţă, sportiva noastră se va concentra numai pe turneele din Europa în contextul în care Roland Garros se va desfăşura la toamnă în capitala Franţei cu spectatori. Dacă turneul de Grand Slam de la Wimbledon s-a amânat anul acesta din cauza pandemiei de COVID-19, participarea Simonei Halep la US Open este incertă din cauza condiţiilor extreme de carantinare şi a lipsei spectatorilor din tribună.

Deşi a suferit din cauza măsurilor de carantinare de la Bucureşti, sportiva noastră şi-a reluat în forţă antrenamentele sub supravegherea online a lui Darren Cahill care îi dă feedback-uri pe whatsapp despre ceea ce trebuie să mai accentueze în pregătire alături de antrenorul secund, Artenom Apostu-Efremov.

„De când mă aflu în echipa Simonei observ aportul imens pe care l-a avut (n.n. Darren Cahill) în dezvoltarea Simonei. Comunică foarte ușor, foarte direct, vede foarte bine lucrurile și știe cum să transmită mesajul eficient. Săptămâna trecută toate antrenamentele au fost în direct pentru Darren, am pus sistemul video în funcțiune. Ne mai dă feedback în timpul antrenamentului pe WhatsApp. E încântat că Simona stă pe teren, că se simte bine și are șansa să lucreze pe zgură, afară. În Australia e sezonul ploios, practic iarna, și zicea că e o vreme foarte frumoasă la noi. La el e frig și bate vântul”, declara Artemon Apostu-Efremov, la postul Digi Sport.

Calendarul publicat de WTA arată că Internazionali Femminili di Palermo este primul turneu programat după pandemia de coronavirus unde sportiva noastră ar putea participa unui wild card. Competiția va avea loc în perioada dintre 3 și 9 august, se desfășoară pe zgură și are premii în valoare totală de 275.000 de dolari. De asemenea, circuitul ATP se va relua din 14 august cu turneul de la Washington, urmând Cincinnati – mutat la New York- US Open, Kitzbuhel, Madrid, Roma și Roland Garros.

Până la reluarea meciurilor din circuit, Simona Halep și-a anunțat deja prezența la turneul de la Stuttgart, din mai 2021. În acest sens, Anke Huber, directorul sportiv al turneului din Germania, a confirmat prezența Simonei, despre care a mai spus că este nerăbdătoare să joace iar tenis.

”Simona, (n.r. care anul trecut, 2019 nu a putut participa din cauza unei accidentări), este nerăbdătoare să joace iar tenis”, declara Anke Huber, pentru publicația Kicker.

Circuitul profesionist WTA și ATP a fost suspendat până pe 13 iulie, fapt care a determinat şi anularea turneului de Mare Şlem de la Wimbledon. Sportiva noastră este considerată cea mai bună jucătoare din lume pe zgură şi va porni cu prima şansă la Roland Garros 2020 – ediția din toamnă.

Citeşte şi:

Maria Şarapova s-a reinventat după retragerea din circuit

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.