O nouă pledoarie a Simonei pentru viitorul tenisului din România. „Nu am venit pentru mine, ci pentru noua generaţie”

-


Fostul lider mondial al WTA, Simona Halep (locul 2, WTA) a venit miercuri la Parlament pentru a le adresa un ultim apel politicienilor în legătură cu viitorul tenisului din România, şi implicit al Federaţiei care nu are finanţare, fiind blocată în procese. În momentul de faţă, sportiva noastră se concentrează pe obiectivul său major-Jocurile Olimpice din vară unde vrea să câştige medalia de aur, şi a spus pas meciului de baraj cu Italia de la Fed Cup.

”E frustrant că Federația Română de Tenis nu prea există, din câte am înțeles, și sunt destul de documentată pe acest subiect. Este frustrant pentru noi, este frustrant pentru mine având atâtea rezultate, fiind numărul unu mondial, ca federația noastră să nu fie finanțată de Guvern. Eu nu am nevoie de finanțare pentru mine, în momentul de față. Este nevoie pentru cei tineri, care încep un nou drum în tenis”, a declarat Simona Halep.

Potrivit acesteia, România trebuie să facă progrese foarte mari la nivelul infrastructurii astfel încât sportul românesc să mai aibă rezultate notabile.

„Nu am venit aici pentru mine, am venit pentru noua generație, care are nevoie de o mare infrastructură. La noi în țară nu prea există așa ceva. Avem nevoie de o sală, unde să se joace meciurile pentru România, pentru echipa de Fed Cup. Sunt mulți copii care au nevoie de susținere. Vorbesc din punctul meu de vedere, sportul nostru e un sport scump și nu poate fi susținut așa mult de familii. Chiar fac apel pentru această cauză, să se facă o infrastructură, să se facă un sistem și federația noastră nu este normal să nu fie în rând cu celelalte. Tenisul românesc a avut multe rezultate în ultimii ani și mai ales în trecut”, a adăugat Simona Halep.

În momentul de faţă, tenisul din România este în criză, iar echipa de Fed Cup nu funcţionează fără aportul Simonei şi acest lucru s-a văzut la Cluj în partida pierdută împotriva Rusiei.  Pentru a rămâne în Grupa Mondială de Fed Cup, România trebuie să treacă de Italia la baraj, o echipă care a scăzut valoric mult în ultimii ani. Şi cum Simona nu va participa, oficialii Federaţiei încearcă să o convingă să joace împotriva Italiei, plănuind organizarea meciului la Constanţa, scrie Cuget Liber.

În 2017, Tenis Club Idu din staţiunea Mamaia a găzduit meciul dintre România şi Marea Britanie, câştigat de tenismenele noastre cu 3-2. Întâlnirea dintre România şi Italia se va desfăşura în perioada 17-18 aprilie.  Cea mai cunoscută jucătoare a momentului în Italia este Camila Giorgi, tenismenă aflată pe locul 100 WTA.

Italia (Jasmine Paolini, Camila Giorgi, Giulia Gatto-Monticone, Martina Trevisan, Elisabetta Cocciaretto, căpitan nejucător Tathiana Garbin) a câştigat grupa B din Grupa I valorică a zonei Europa-Africa, după 3-0 cu Austria, 2-1 cu Estonia şi 3-0 cu Grecia. Cele două echipe s-au înfruntat până acum de trei ori. Italia conduce cu 2-1 în meciurile directe împotriva României.

Singura victorie a României s-a înregistrat în 1978, la Melbourne, în primul tur al Grupei Mondiale, cu 2-1, victoriile fiind obţinute de Virginia Ruzici şi de perechea Ruzici/Simionescu. Ultima confruntare a avut loc în 1997, la Bari, Italia învingând cu 2-1 în primul tur al Grupei I a zonei Europa/Africa. Alina Tecşor obţinea singura victorie a echipei noastre.

Italia are două jucătoare în top 100 WTA, Jasmine Paolini pe  locul 94, WTA şi Camila Giorgi pe locul 100, WTA. Celelalte componente ale echipei sunt Giulia Gatto-Monticone-locul 149,WTA,  Martina Trevisan -locul 152, WTA şi Elisabetta Cocciaretto – 154, WTA.

Citeşte şi:

Bianca Andreescu, forfait la Dubai. Simona Halep, marea favorită


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.