Simona Halep, în turul al treilea la Montreal

-


Liderul clasamentului mondial al WTA, Simona Halep s-a calificat, joi seara, în turul al treilea la turneul de la Montreal, după ce a învins-o pe rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova, în trei seturi, cu scorul de: 7-6, 4-6, 6-5. Sportiva noastră va juca în meciul următor împotriva lui Venus Williams.

Partida a început joi dimineața, dar a fost întreruptă după aproximativ 40 de minute din cauza ploii, la scorul de 4-3 pentru rusoaică. Nu a fost cel mai bun start de meci al Simonei, care și-a pierdut serviciul de două ori în primele game-uri ale disputei. Serviciul sportivei noastre nu a fost la cei mai înalți parametri, iar din racheta liderului mondial au plecat numeroase greșeli neforțate.

Pavlyuchenkova nu s-a distanțat, căzând victimă, la fel ca Simona, propriilor erori neforțate. Meciul a fost reluat joi seara, iar Simona Halep a intrat mult mai decisă. Soarta manșei secunde s-a decis în cele din urmă în prelungiri.

A fost un tie-break disputat, în care ambele jucătoare au fost agresive încă de la început, de aici și numărul ridicat al greșelilor neforțate. Jocul rusoaicei, extrem de greu de descifrat, a incomodat-o pe jucătoarea noastră, care s-a văzut condusă cu 3-5. Simona a revenit, și-a creat 3 oportunități de set, a salvat o minge de set a adversarei și s-a impus în cele din urmă cu 11-9!

Setul al doilea a fost extrem de echilibrat până la 4-4. Halep și Pavlyuchenkova nu și-au pierdut deloc serviciul până în acel moment, dar sportiva noastră a clacat în game-ul 9. Rusoaica a făcut break, apoi a servit excelent și a trimis meciul în decisiv.

Setul al treilea a debutat modest pentru Simona Halep. Și-a pierdut serviciul în game-ul inaugural al decisivului, iar Pavlyuchenkova s-a aflat în avantaj în permanență, conducând cu 4-2.

Liderul mondial și-a ridicat nivelul jocului exact când trebuia, aplicând jocului său exact elementele care i-au lipsit pe durata meciului: agresivitate și lungime în lovituri. Halep a egalat, a trecut în avantaj, iar rusoaica nu a mai rezistat presiunii exercitate de liderul mondial, Halep impunându-se în cele din urmă cu 7-5.

Citește și:

Ineficiență matinală zilnică

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.